Spegel, spegel på väggen där…

Skärmavbild  kl

Skärmavbild  klDe krökande barnen på Stockholms redaktioner har blivit upprörda över att Kinas ambassadör fräste häromdagen så nu letar de material för att förtala Kina så mycket det bara går.

En svensk minister har delat ut något pris till en person som anses vara kriminell i Kina, och asiater förstår nog inte hur vi kan stötta kriminella i den omfattning som vi gör.

Enda landet i världen som har legaliserat ISIS flagga… och nu pris!

Vi anser givetvis inte att människan är kriminell, eftersom vi anser att han bara har sagt det han tycker och tänker, han har väl debatterat!, och vi värnar vår yttrandefrihet, och den borde de minsann ha i Kina också.

Svenska journalister vet inte ens om att det ligger en rattfylla med en dödad i botten?
Kinesisk press uppger att pristagaren satt av en påföljd för rattfylla, en person kördes ihjäl och pristagaren fick två år – och tre, fyra är inte ovanligt hos oss om du kör ihjäl någon – och sen har han läckt hemlig information, och våra egna har hetat Bertil Ströberg, Stig Wennerström och Stig Berglin. De fick alltså inte heller ha någon yttrandefrihet, och några av dem dömdes till livstid för att ha läckt – yttrat – hemlig information.

Gui Minhai, a Swedish national and Hong Kong bookseller, was detained again recently over suspected violations of Chinese law, about three months after his release from a Chinese prison. Gui was freed on Oct 17 after completing a two-year sentence for a drunken driving incident in which a person was killed more than a decade ago. He turned himself in to police on the mainland in 2015. Läs mer

Skärmavbild  klOm vi vänder på steken skulle alltså Kina ha brakat på med artiklar om Sverige när Wennerström greps, och det gör absolut ingen nation, eftersom man inte ska lägga sig i andra länders inre angelägenheter. Men vi gör det, och det började med Palme.

Vi slipper således se artiklar på kinesiska med rubriker som; ”Svenska fängelsers vakter har sex med farliga kriminella män, och regeringen ingrep inte!” Åtföljda av hemma-hos-reportage hos de brottsoffer som är aktuella där en änka talar ut om hur hennes man mördades av den som nu har sex med statens vakt. Vi slipper den tredje artikeln där man räknar ut vaktens timlön och hur mycket skattebetalarna får betala för att avlöna den kvinnliga vakten då hon har sex med en mördare.

Skärmavbild  klVi slipper också kinesiska artiklar om Häktet Kronoberg, där folk numera får sitta häktade snudd i åratal, och långa intervjuer med FN-folk som bråkar med Sverige om våra häktestider där således icke dömda sitter och väntar på rättegången månad ut och månad in. Du ser aldrig den kinesiska rubriken; ”Svenskt koncentrationsläger under FN:s lupp för femtioelfte gången”.

Det slipper vi därför att Kina lägger sig inte i vårt land
Vi förväntas sköta om det själva, och det gäller över hela världen. Ingen kablar ut i sina länder att vi…  Du kan alltså inte få läsa utomlands att vi är så skogstokiga att vi anser att 1,6 miljoner svenskar är mögelförgiftade av ”psykiska skäl”.

Denna vår egenhet förstör oändligt mycket
GM:s VD la ner hela General Skärmavbild  klMotors i Sverige p.g.a. att det är helt legalt hos oss att förtala länder, bolag, enskilda – och komma undan med det.

Enda landet i hela världen där du kan det
-Jag tar hellre en månads helvete än ett helt liv, sa han.

Om du flyttar ut… ta inte med dig denna vana… om du inte vill bli helt isolerad, och sen hamna slutligen på nån psykklinik…

Under filmen, om vår blöta näsa som lägger sig i allt, ska vi spana på den kommande kinesiska revolutionen.

Kina läxar upp Sverige: ”Sverige ska sluta lägga er i” vid 3.0

 

Kina står i startgropen på den revolution som alltid kommer i en diktatur
maosVi stirrar in i vår egen framtid. Men jag tror inte att Kinas blir så blodig därför att ledaren är ingen riktig kommunist utan mer en reformist.

När svensk press får korn på att det är en revolution på gång kommer den absolut att lägga sig i den också.

Men de har aldrig varit där, de umgås inte med kineser, endast med svenska kolleger, och de har aldrig läst kinesisk press, inte ens på engelska, och de läser inga kinesiska författare, de har inte ens med saken att göra –  men det spelar ingen roll för de kommer att lägga sig i den ändå – och vilseleda svensken ännu mer så att hela världen skriker sen att svenskens världsbild är helt skev.

Jag ska sent glömma då AB hyllade mannen som mördat 70 miljoner kineser…
Men, men de visste väl inte om det eftersom de inte läser kinesisk press, inte ens på engelska.

China Daily – Connecting China Connecting the World

Global Times

China | South China Morning Post

 

Chinese soldiers help clean up Hong Kong

 

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

1 kommentar

 1. Sossarna var duktiga på att åka skytteltrafik till DDR i flera decennier. Ända tills muren föll. Så vitt jag vet är Dårhuset det enda land i världen där Stasi-arkivet fortfarande är hemligstämplat. Ibland kan det man inte säger också vara väldigt talande. Palme var väl en av de få som reste längre än så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.