Söndagsfilmen, skriven av en äkta för-fattare

Skärmavbild    kl

Skärmavbild    klGeorge Orwell får vi nog betrakta som årtusendets vassaste för-fattare. Han såg på 50-talet vad vi skulle sitta i nu!

Om du inte sett filmen, eller läst boken förr, så gör det därför att du får en bättre överblick av din samtid. Författaren förstod mer, av det som händer nu, än de flesta som lever här och nu gör.

Han förstod hur en fascism byggs långsamt, och han måste ha sett de första tecknen i verkligheten – sen vet man resten.

Cause Effect Fascism
Klicka

Det är egentligen inte konstigare än att jag tar schemat, och skriver fascism een bok nu i höst, om det lilla som är kvar nu, och som ännu inte har hänt.

T.ex. en rafflande bok om hur svensk militär och polis vägrar försvara regeringen.

13 roliga fakta om honom och ett är att han lät sig arresteras medvetet. Därvidlag är vi lika för det skulle jag själv lätt göra om jag behövde erfarenheten.

Eric Arthur Blair, mer känd genom författarnamnet George Orwell, var född 25 juni 1903 i Motihari, Bihar, Brittiska Indien, död 21 januari 1950 i Camden i London. Han lämnade Indien som ettåring. Mängder med energiutredningar är gjorda på honom, och här är en.

Tiden i Burma fick honom att avsky imperialismen
Efter avslutad utbildning på Eton tog Orwell tjänst som kolonialpolis i Burma, därför att hans familj inte kunde betala för universitetet. Han arbetade mellan 1922 och 1927 i Katha och i Moulmein i Burma.

När han 1927 återvände till England på permission bestämde han sig för att begära avsked och istället bli författare.

Han har använt sig av sina upplevelser i Burma i romanen Dagar i Burma från 1934 och i essäer som Hängningen (A Hanging) från 1931 och Shooting an Elephant från 1936.

Sweden: Fascism in slow motion – John Ray

Under filmen finns ett alternativ till dig som redan har sett 1984

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fCZBnUt6rZ0]

The Road To Civil War – As I Predicted Long Ago – David Icke

https://www.youtube.com/watch?v=6pt8nriWCIQ

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.