Slutet på den värld, som vi känner den, startade i natt

(Ovan matar kollegan Anna Wahlgren en ko som besökte oss igår kväll – nymåneskvällen.)

Om du trott att ”Indien är världens fattigaste land”, som man skulle svara på Nationella provet år 2015, och har hunnit kolla min uppgift att Indien är den tredje största ekonomin räknat i ren köpkraft…  och den femte om man räknar världsekonomiskt… ja, då är redan världen som du kände den borta och förbi.

Anna Wahlgren och jag talade om massor igår, och en av de saker vi berörde var just denna enormt konstiga och helt förljugna världsbild som är så etablerad – verklig är den ju inte – och som kan skapas på grund av historielösheten.

Historielösheten…
Jag vill göra påståendet att du som är yngre kommer att få en helt ny syn – och därmed värld –  år 2019 om du tar dig igenom den utmärkta dokumentären Anna Wahlgren: Hela Sveriges Mamma.

Det var på 70-talet experimenten började på allvar, och dokumentärfilmarna ger oss en suverän översyn genom att förmedla vad Anna sa .

Hon tog landet med storm en natt 1977 och SvT fick sända programmet i repriser, berättar tv-programledaren Birgitta Sandstedt i filmen, för folk ringde ner växeln.

Anna sa alltså saker som fick det svenska folket att KRÄVA reprissändning… och alla samhällsingenjörer sa att hon hade fel…

Nu har det gått 35-40 år, vi två sitter i Indien, och jag säger henne mitt i natten;
-Du fick (tyvärr) rätt.

År 1984 brakdebuterade jag själv med ”Älska lagom” och Anna kontaktade genast mitt förlag och ville ha mitt telefonnummer. Vi sågs, och jag fick en lång lista mycket goda råd…

Tänk om jag hade vetat då att jag skulle sitta i Indien 35 år senare och höra Anna upprepa vad hon sa redan då…
-Du skriver ju så jävla bra!
-Det smäller lite högre när en kollega säger det än om Dagens Nyheter tycker det, svarade jag för så är det. Anna själv är en mycket skicklig författare.

Det andra jag ämnar påstå är att såväl Annas bok ”Barnaboken”, som kommer i en helt ny upplaga om nån månad eller två, och som Anna redigerat ner till en kortare version, Lilla Barnaboken 0-3 år”, och min egen bok ”Fyy 17 – en bok om tonåringar” – som kommer ut igen i år – har i vart fall potential att hjälpa till att lösa en hel del problem i framtiden.

Jag säger inte att den nya generationen som föder barn just här och nu kommer att ta sig an dem i morgon bitti men VERKLIGHETEN kommer, förr eller senare, göra båda böckerna till mycket hjälpande händer. I VERKLIGHETEN är givetvis äldre Guds gåva till de unga eftersom livserfarenhet ofta är guld och båda böckerna är just precis det; livserfarenhet och inga skrivbordskonstruktioner.

Vi är inte där än!
Det som krävs först är att ”alla” tar in följande att vi sen 70-talet haft en familjepolitik som gör barnen psykiskt sjuka. Det andra som krävs är att ”alla” ser igenom den här typen av trams; Forskaren: ”Psykiskt sjuka tänker utanför boxen på riktigt”.

Det är trams därför att de som verkligen tänker utanför vår snäva svenska box ute i världen klassas av den svensk mediaeliten som totala dårar. Det land som visade sig ha mest empati – motsatsen till psykopati slarvigt uttryckt – i en studie var Ecuador, och det land som hade minst var Litauen. Efter Ecuador följde Saudiarabien, Danmark och Förenade Arabemiraten. Källa

Du kan föreställa dig själv om jag skulle befinna mig på en middag år 2019 med en massa svenskpressläsande människor och jag kläckte ur mig:
-De som har mest empati i världen är bl.a. de ifrån Saudi och Förenade Arabemiraten.

Folk skulle skratta hysteriskt förmodligen eftersom de är totalt hjärntvättade i ämnet hur-det-är-i-Saudi och det är möjligen snäppet värre än hjärntvätten runt hur-det-är-i-Indien.

Forskaren säger: ”Om personer med psykisk ohälsa, vilka idag står för mellan 25 och 30 procent av Sveriges befolkning…”

Det normala i ett samhälle är att max 1-2% är psykiskt sjuka och nu vet åtminstone jag , och numera ser en professor också fysiska orsaker,  att mögelförgiftade liksom de som har parasiter t.ex. klassas som patienter som lider av ”psykisk ohälsa”. Men även om vi tar bort parasiter och mögel, som feldiagnostiseras nu, har vi syn- och hörbart empatiproblem i riket.

65 000 chefer i Sverige påstås ha psykopatiska drag – Chefsblogg

Vi har bland annat en kader tjänstemän som bestämmer t.ex. att assistansen ska tas ifrån CP-skadade… eller att de ska ut och jobba, vi har hemlösa 70-80-åringar som har kastats ut på gatan och medellivslängden på ålderdomshemmet är nu nere i nån månad. Det är så helt uppenbart att staten dödar folk – gamla, sjuka, svaga och på löpande band och bakom alla sådana beslut står givetvis socio- och psykopater.

Varför känner jag det jag gör?
Båda våra böcker vilar på djup erfarenheter och sunt förnuft och inte på ideologier om hur det ska vara politiskt korrekt rätt – som det inte är i verkligheten.

I VERKLIGHETEN är inte Indien världens fattigaste land och i VERKLIGHETEN behöver barn t.ex. anknytning. Dagens trender skapar den utbredda identitetslöshet som är helt förgörande för människan och hennes samhälle.

Nu säger energifolket – det var en nymåne i natt – att nu är vi alla framme vid den punkt då den värld såsom du känner den försvinner – bryts ner rakt av via Plutoenergin. Vi får se om de får rätt – tiden är den bästa domaren. Det började i natt och pågår i minst sex månader, enligt deras sätt att se – och de har sällan fel.

Jag noterade t.ex. att Anna nämnde att hon fått brev ifrån jag-hatar-Anna-Wahlgren-folk, och som skrivit att de nu bytt fot helt, efter dokumentären.

Jag noterade också då jag såg den, och de visade klipp ifrån debatter inspelade på 80-talet, att då kunde man vara sig själv i TV, vilket jag också minns att jag var, vilket ingen varken är eller får vara idag.

Den som vill få aha-upplevelser, runt frågan varför allt är så konstigt eller otäckt i Sverige idag, bör absolut se Anna Wahlgren: Hela Sveriges Mamma, som är i två delar om en timme vardera.

Nu har de tagit ner den; finns en snutt här, men den kommer säkert åter.

Jag ska fortsätta reda ut i mitt huvud varför Anna har satt sig i Indien, och varför jag själv med stor sannolikhet lär göra det själv inom fem, tio år, och jag återkommer senare med en artikel om skälen, men fram tills dess räkna med kraftiga plutokrafter.

 

Annas böcker:

 • En av kvällarna i november, noveller, 1968, Bonniers
 • Burken, barnbok, 1968, Bonniers Juniorförlag
 • Bilder från lustgården, noveller, 1969, Bonniers
 • Veka livet, roman, 1970, Bonniers
 • Ge liv, roman, 1973, Bonniers
 • Den sjunde vintern, roman, 1975, Bonniers
 • Man borde inte sova, 1976, Hemmets Journals bokförlag
 • Fem pjäser för amatörteaterbruk, antologi,(Resan till Fagersta), 1977, Författarförlaget
 • Men icke hade kärlek, noveller, 1977, Bonniers
 • Jordens barn, prosapoesi, 1978, Hemmets Journals bokförlag
 • Två människors rike, roman, 1978, Bonniers
 • Lust och Längtan, noveller, 1978, Bonniers
 • Mannen i kjol, satir, 1980, Bonniers
 • Utan dig, diktberättelse, 1981, Bonniers
 • I kärlekens namn, 1985, Bonniers
 • Wahlgren, Anna (2008). Barnaboken : barnavård och barnuppfostran, 0-16 år (Ny utg). Anna Wahlgren AB. ISBN 978-91-977736-0-7, 1983
 • Fråga Anna om barn, föräldrarådgivning, 1986, Allerbok
 • Rosengården, roman, 1986, Bonniers
 • Sorgen, roman, 1987, Bonniers
 • Dagbok, kvinnoberättelser, 1989, Bonniers
 • Mommo – Det var en gång, memoarer, del 1, 1995, Sellin&Partner
 • Lill-Babs – Hon är jag, biografi, 1996, Bra Böcker
 • Mommo – Kvinnoliv, memoarer del 2, 1996 Sellin&Partner
 • Mommo – Barnfota, memoarer del 3, 1997, Sellin&Partner
 • En saga om kärlek, hängmattesåpa, 2002, Bonnier Carlsen
 • Anna Wahlgren Online, föräldrarådgivning, 2002, Bonnier Carlsen
 • Barnaboken, reviderad internationell nyutgåva, 2004, Bonnier Carlsen
 • Sova hela natten (med dvd), 2005, Förlag Anna Wahlgren AB
 • Wahlgren, Anna. Internationella Sova hela natten – så hjälper du ditt lilla barn att sova gott hela natten lång. Anna Wahlgren AB. ISBN 9789163321788
 • Wahlgren, Anna. Barnaboken – barnavård och barnuppfostran, 0-16 år. Anna Wahlgren AB. ISBN 9789197773607
 • Wahlgren, Anna. A Good Night’s Sleep – This is how you can truly help your baby to sleep through the night. Anna Wahlgren AB. ISBN 9789197773614
 • Wahlgren, Anna. For the Love of Children – Childcare and Child Rearing 0-16 years. Anna Wahlgren AB. ISBN 9789197773621
 • Wahlgren, Anna. Var inte rädd för att dö min älskade. Var rädd för att inte leva. Noveller av Anna Wahlgren. Anna Wahlgren AB. ISBN 9789197773652
 • Wahlgren, Anna. Burken (nyutgåva). Anna Wahlgren AB. ISBN 9789197773638
 • Wahlgren, Anna. Ryska Sova hela natten. Anna Wahlgren AB. ISBN 9789197773645
 • E-bok:  – Internationella Sova hela natten (2011).
 • Wahlgren, Anna (2012). Sanning eller konsekvens: en ickeroman. Stockholm: Anna Wahlgren. Libris 13552768. ISBN 978-91-979631-8-3
The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.