Siter inom EU kommer att scannas, och stoppas

Det görs av robotar. I nuläget måste jag skriva ra*sism om jag vill skriva om ämnet på Facebook, och det tog ett tag att lära sig det… Men det var bra att jag fick lära mig så att jag agerar rätt nu. Jag tror att jag förstår hur dessa robotar fungerar.

Alla instanser har nu godkänt direktivet – förutom Europaparlamentet
Sverige röstade mot Internetfilter men måste nu lyda order. Preliminärt tas det avgörande beslutet den 26 mars. Svenskspråkigt material bör man nog låsa in helt den 25 mars, redan gjort i princip.

Dvs. man byter server, vilket går rätt fort
Det sker snarast om de nya lagarna inom EU går igenom. De anger – som vanligt – skäl som ser tjusiga ut på ytan men det handlar uteslutande om kontroll – i slutändan en total politisk kontroll.

Jag ska hälsa på kollegan Anna Wahlgren och de två veckor det rör sig om, med start nästa vecka, kommer jag ta med endast prenumeranter på äventyret dvs allt material låses in från och med den 25 mars.

När jag är åter är det dags att byta server
Vänner har maskiner i USA, Singapore, Kanada, Indien och Turkiet, och som också kan hosta min e-post.

Kriget mot Internet lär nog inte vinnas av EU men väl skapa en ny arbetslös grupp i hela Europa; webbhotellspersonal.

Bara den rejält naive har några texter alls inom EU
Jag är rätt säker på att de kör igång robotar som letar efter specifika ord, och de siter som de hittar dem i släcks bara ner. Ett bra sätt att protestera är att lägga sig utanför EU.

Facebook kommer framstå som ett genrep
Jag har inte en susning om varför Alfheimr ser ut som den gör idag – blank – men jag blir inte förvånad om var och varannan site ser ut så sen.

Jag har fått en del mejl med negativa reaktioner över mitt medlemsskapsbygge – ordet ska vara fritt på nätet och man ska inte ta 25:- i månaden – så det så!

Välkommen åter när ”alla” – utom min site – ser ut som Alfheimr
EU:s robotar ska inte scanna mina texter, eller era kommentarer, och vi blir en intresseförening om det löser problemet. Men jag tänker inte sitta och skriva stats/ministern, re/geringen, E*U i framtiden för att undgå robotar som kan fimpa ner en site förmodligen på nolltid, och sen ska du väl ansöka om tillstånd att få tillbaks din site… kön är lång…

Jag bli inte heller förvånad om nästa steg är scanning av europeiska språk, och begäran att de ska släckas där de ligger i en server i Indien. Vi som kan IT, och dit räknar jag mig även om jag är ringrostig och har slitit mitt hår över buggar en vecka, svarar givetvis som jag nu har gjort.

Tiden är den bästa domaren men min bedömning är att jag handlar helt rätt nu.

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.