Säg det magiska ordet ”Problem!”

Skärmavbild    kl

De flesta anser att kvinnor är helt maktlösa, i princip i alla länder utom i Sverige, och den hjärntvätten har fungerat mer än väl. Folk tror verkligen på det. Ovan har du en flygbild över mitt hus, och jag bor bakom de lummiga buskarna och istället för en bil på min parkering står det blomkrukor. Som nämsta granne har jag hyresbolagets kontor, och ovanpå bor det studenter en gros i små ettor.

Varför denna lummighet?
oDärför att jag behöver skrivro på terrassen, och jag sa det magiska ordet ”Problem!” eftersom folk parkerade precis utanför den, stod där och pratade…  Grannarna bredvid var ute på sin terrass och pratade…  och när dessa flickor flyttade ut blev det ett tyst kontor till bostadsbolaget där.

Uppvuxna träd-buskar fanns delvis men fler planterades, och ett apelsinträd, en ros, en hibiskus krukades. Nu parkerar ingen där, mer än jag, och om jag flyttar minsta krukan kan jag köra in.

Och nu pratar inte en käft i min närhet!

MEN de körde bil för fort utanför!
Jag gick till borgmästaren, och sa:
n-Problem!
-Tamam, sa han, och det betyder ”Okej!” och han byggde tre farthinder varav det första ligger utanför min terrass.

oDet tog en månad men nu har vi nästan ingen trafik alls på vår gata.

Kvinnor hittar problemen, män löser dem, och eftersom män ska lösa problem får de aldrig någonsin vara ett problem själva.

Case closed. Vi är inte maktlösa, tvärtom – som vanligt.

 

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.