Reducera stress, och vi överlevde sist… dvs de förståndiga av oss som inte blev överkörda av tanks

Munskydd är inget nytt under pandemier, och inte upplopp och slagsmål heller… folk stressas av dem.

Det lär bli intensivt… het sensommar… paradigmsommar… Det som sker nu påminner om 1967-69, och många av oss överlevde, se video 2,3,4 och 5, dåtidens tanks på gatorna… och upplopp och pandemin.

1967

Hongkonginfluensan var en pandemi som utbröt i Kina sommaren 1968 och sedan spred sig till Hongkong där en halv miljon människor insjuknade. Mycket snart kunde man visa att influensaepidemin orsakades av ett nytt virus H3N2, som är en subtyp av influensavirus typ A.Infektionen spred sig över Asien augusti 1968 och nådde Indien och den amerikanska kontinenten i september, bland annat med hemvändande soldater från Vietnam. Vid denna tid började den även dyka upp i Europa, medan den kom till Japan först i januari 1969.

Antalet döda i världen beräknas till 1 miljon vilket kan ställas i relation till antalet döda i Spanska sjukan där det enligt olika uppskattningar dog mellan 20 och 100 miljoner människor. Wikipedia

1968

1969

Ska denna artikel med i årsboken?

Klicka på det antal stjärnor du vill ge den.

Du kan ge feedback!

Hur kan den bli bättre?

Tala om hur den kan förbättras!

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.