Redo för kylan?

Skärmavbild    kl

Jag börjar bli det hyfsat, och har t.ex. supertjocka gardiner i ett rum, det minsta, och jag får tänka sju gånger eftersom vi saknar centralvärme. Jag brukar normalt sett köpa gasol då den är slut men jag ska köpa in tre.

Översvämningen, video 2+3, klarade min bostad galant för den ligger inte plant. Vägen lutar som den ska ner mot havet. Mat och vatten finns för 5-6 veckor, och matförråd har jag haft i hela mitt liv. Känns som om jag är rätt redo för säg nollgradigt väder, mot normala 12-15C vintertid, samt elavbrott.

Det har man åtminstone nämnt för Svensson att det kan bli elbrist, och då blir det ransonering, och en sån har jag varit med om. Du får en kvot du får förbruka och jag skulle bli mycket förvånad om det inte blir en. Känns som det är läge för att spela ut energikortet, också med tanke på oljesmällen i Saudi.
Elransonering – Energimyndigheten

Denna nya kyla väntas slå till hårt i USA i helgen, och i norra Europa, och Svensson lär väl bli tagen på sängen mitt i Gretahysterin?

 

https://www.youtube.com/watch?v=LF8NKz6nR-U

 

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

1 kommentar

  1. Nope. Det är ändå ingenting jag kan göra någonting åt. Tystnar min röst så kan ni säkert räkna ut vad det beror på. Men det är ingenting som bekymrar mig. Är ändå dödstrött på den här inkarnationen och planeten ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.