Råttorna har styrt drogpolitiken i 70 år

bottenupp e

sudanMycket av vår gemensamma förståelse av droger och missbruk kommer ifrån en serie studier som gjordes på 1950- och 60-talet på labbråttor.

Men en skeptisk forskare har utformat sin egen studie som involverar, ja … väsentligen en nöjespark för råttor, och de överraskande resultaten kan visa att allt vi tror vi vet om beroende är… fel.

Jag har just upplevt den asiatiska- afrikanska synen att drogproblem är en familjefråga och inte ett samhällsproblem, och en extremt alkoholiserad tös från Sudan är nu hemma samt går på AA, och att de fungerar beror på att de bryter isoleringen.

Hennes mor kom helt sonika och hämtade henne, och det blev slut på poliser, ambulanser, medvetslöshet etc. Jag ska åka ner om nått år och träffa hela familjen, igen, och prognosen är kanon.

Sista dagen, en riskdag, hade mamman mobiliserat en massa landsmän, rena partyt, eftersom det fanns en uppenbar risk att dottern skulle slänga in handduken, ge sig ut på stán och supa huvudet av sig. Det skedde aldrig och jag noterade att hon tidigare hade sett ”bruten” ut, skör, då hon var nykter och nu såg hon plötsligt rakryggad och stark ut. Hon såg fram emot en 12-stegsutbildning i Egypten.

Via denna moder, och en handfull syskon till drinkare har jag förstått att det vi kallar för ”medberoende” existerar inte. De anhöriga går aldrig in i det / är det inte ifrån början vad jag har kunnat se. De som tillfälligt flippat i sina liv hamnar heller aldrig i vår hjälpindustri som inte vill bli av med klinter.

Min bok ”Botten upp” håller dock än och trots den nya forskningen som släpar oss bort ifrån sociologin.

Under filmerna om isoleringsrönen har jag lagt en film…  och dit är det 200 år innan väst köper det som är 6000 år gammalt nämligen energilärorna.

Artikeln är publicerad delvis även i boken Botten Upps domän

Har du t.ex. mars och saturnus i tolfte huset i din energikarta så dricker du kopiöst när du inte filar på dina dolda talanger. Kan nog ge med sig med åldern men först då du själv fattar att dina dolda talanger är guld och du är ett geni.
Kort uttryckt; älska dig själv och bryt isoleringen.

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

4 kommentarer

  1. Hej, här har du en halvnykterist med Mars i 12e huset och Saturnus i det första – bra kombination i det här fallet, antar jag. Ett lejon som väljer sina strider och kan ryta ifrån … ibland. Som kan dricka ett glas eller låta det stå.

    Tack. Lena, för alla dina upplysningar och tips!

  2. Jepp, de betraktas som massmördare, Indien är nog på G om de inte redan infört det???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.