Protektionism, inte globalism

Skärmavbild    kl

Vi går mot nationalism och separation, och inom affärsvärlden protektionism, som går ut på att på olika sätt skydda varor och tjänster som produceras i det egna landet från konkurrens från andra länder. För att skydda sig kan landet använda en hel rad åtgärder, så kallade handelshinder, som importavgifter, tullar, registreringsavgifter, importkvoter med mera.

Skärmavbild    klSkydda sig mot fulla britter gör man genom att dra åt VISA-reglerna… så knappt en europé kan bli kvar.

Kina skyddar sig mot en skurkstat.

Nån indisk tidning har en stor skylt, om du surfar till dem från ett IP-nummer tillhörande Europa, där det står att de inte vill ha läsare ifrån Europa, så vi släpps inte in. Jag har en viss förståelse för det. Skulle du frivilligt släppa in någon som alltid snokar efter fel, och sen förtalar dig hånfullt?

Den svenska isoleringen tyder verkligen på att det globaliseras inte ett dugg
Det där är prat; en i alt-media börjar, och sen hänger alla på, men ingen utreder.
Bevisa för mig att det globaliseras!
Inte bara säga att det globaliseras, och svänga sig med ord som ”globalisterna”.
Bevisa globaliseringen.

Skärmavbild    klEricssons böter  är ett tecken i tiden,  men det finns ingen som demonstrerar mot protektionismen, utan de protesterar mot globalism, som inte finns och/ eller är på väg ut.

Jag märker det dagligen för jag får massor med e-brev ifrån indiska bolag som raggar jobb. Aldrig hänt förr eller ytterst sällan. USA tar hem jobben. De nya Mac Book Air kommer att byggas i USA, inte i Kina.

Om det är bra eller dåligt vet jag inte, kan för lite ekonomi, men nån globalisering pågår inte
No way. Tvärtom är man på väg att iscensätta det jag skrev om för nu tio år sen snart; isolering på allvar. Det började alltså för tio år sedan dvs det var då jag upptäckte det. Då kunde vi resa rakt in i Indien, och nu måste vi ha VISA, och en massa referenser inrikes om du vill ha ett affärsvisa. Anmäler en indier dig blir du portad på livstid. Stjäl du en kola, eller viftar med en knytnäve, här blir du deporterad på livstid, och du får inte en pinal med dig mer än ditt pass och handväskan. Ut till flyget; röd stämpel i passet; Get Out!

Om Lena Holfve 18251 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

4 kommentarer

  1. Jag skulle åkt till China 2014 men jag fick inget visum pga att jag inte kunde uppvisa att jag hade 6000kr/dag som garanti för att jag hade råd att vistas där. Detta var en privat inbjudan och jag var tvungen att uppvisa inbjudan från personen jag var inbjuden av. Nu måste man lämna fingeravtryck och ögonscanning för att få visa till China plus visa banktillgångar vid privat inbjudan.

  2. Här i Dårhuset kan man bli utvisad på 5 eller 10 år. Tycker själv det är sjukt. Måste vara sociologin som ligger bakom. Säkert jan man bli utvisad på livstid också men verkar inte användas särskilt ofta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.