PCR-testet- antikropps- vaccineringsintyget laddas upp i databasen av hälsomyndigheten

De som inte tål vacciner, inte vill vaccinera sig får AdaPass, men hur ofta man måste ta testet vet jag inte än, och test kostar 150 lira. Blodprovet för att konstatera att man har antikroppar är gratis, och det resultatet syns också i ditt AdaPass.

Det finns således tre sätt att skaffa sig det; vaccinera sig, ta PCR-test eller ha antikoppar. I mitt kommunhus har de öppet 8.00-11.00, och det missade gästen som igår, skulle ha flugit till Sverige som idag, men får åka på lördag istället. Testet måste från kommunhuset till labbet, och du får svaret på kvällen.

Det hela går ut på att alla inomhusmiljöer inte ska kunna innehålla smittade människor eller det är dit man vill. Nu har vi haft mask i matbutiken för att gamla, sjuka och sköra ska känna sig trygga där inne, och den lär vi kunna släppa.

Klicka

Systemet har startats upp i huvudstaden nyligen och ska sen etableras över hela landet. Via Silver Rocks ägare vet jag att jag kommer inte få äta inomhus där sen, bara utomhus. Vill jag äta inomhus får jag gå till kommunkontoret, lämna ett test, det syns sen i mitt AdaPass och jag kan äta inomhus. Alt. visa upp att jag har antikroppar eller är vaccinerad.

The Ministry of Health Undersecretary said, “Our goal is to promote vaccination with this application, which will provide an advantage to vaccinated people…

She said that the app contains information about vaccinations received and tests for individuals and can be accessed through online registration. Oyar added that the aim was eventually to be able to use the app abroad.

AdaPass will be requested at the entrance from indoor venues from now on.

Oygar noted that people who cannot download the app, the elderly in particular, can enter venues for the time being by showing their vaccination card and QR-coded PCR tests. Läs mer

Om Lena Holfve 18188 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.