Rusta, istället för att drömma

Jag själv har två flyktvägar, och båda leder upp på tak, och en Scottevest är utrustad för att klara två dygn. Jag har alltid  en Scottevest då jag reser, och folk kan göra rätt stora ögon då jag drar fram en kudde, filt, ögonmask, öronproppar, eller en cd-spelare innehållande filmer, om ett plan är försenat…

Jag bor inte platt, så det tar ett tag innan jag är i fara, men…. Scottevesten inför översvämningar har förvisso också en nödfilt men även regnkläder, proteinbars, uppblåsbar flytväst, och från nu till år 2025 kan vi nog dela upp den svenska befolkningen  i två stora grupper.

Den ena gruppen ägnar förmodligen all sin vakna tid åt att dela länkar på FB, och de vill ha ”gamla Sverige tillbaka”.

Det får de inte, eftersom 40-talisterna har gått i pension, och det går 8 pensionärer på en jobbare.

I gamla Sverige gick det en pensionär på 8 jobbare, och det i sig är som två helt olika planeter.

Det gamla Sverige innehöll unga människor och de är nu 71-81 år gamla. Lekparkerna var överfulla med barn… Idag är hela Europa ett ålderdomshem eftersom vi vägrat föda tre barn per par sen 90 år tillbaka ungefär.

Den andra gruppen… NU handlar det mycket mer om att skapa sig själv en trivsam tillvaro, mitt i kaoset, och dit hör känslan att jag kan på mindre än en minut befinna mig högt uppe på ett tak, och med mig har jag rätt Scottevest, som är genomtänkt, så kan jag sitta där uppe och vänta i godan ro på arméns helikopter.

Leva i nuet, eller i nostalgi, är ett val man gör, själv.

The following two tabs change content below.
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.