Paradigmskifte; Ser du ljuset?

arbetssatt

sngarEftersom jag leder UMS befinner jag mig på många sätt mitt i ett slags paradigmskifte, eftersom vi använder metoder som är helt nya i Sverige, och har ett synsätt som är helt nytt.

En förutsättning för att kunna göra det är att det strömmar till människor, och det tror jag inte att det hade gjort för fem år sedan.

Då ansåg jag, och alla andra, att vi hade en sjukvård i  världsklass.

Jag minns att jag blev chockad då jag grävde fram runt år 2012 att det hade försvunnit 100 000 vårdplatser på 25 år trots en ökad befolkning.

Idag chockar inget mig
Jag vet att den sjuka vården är döende i sin nuvarande form. Jag kom bland annat fram till, också runt år 2012, att det går 35 mellanchefer på ett biträde.

En förutsättning för att sjuka ska orka ge sig in i något så nytt som UMS krävs lite av en pistol i ryggen, och den håller Försäkringskassan i. De håller på med årtusendets försäkringsbedrägeri för tillfället. fkassan

De första trehundra som anslöt sig var också många som inte hade något att förlora som t.ex. Petrea Karlsson som nu är långt kommen i sitt tillfrisknande.

Hon sitter hemma, och skriver på en bok, när hon inte undervisar som gymnasielärare och Petrea kommer med stor sannolikhet bli en av de som driver fram skiftet.

Nya metoder sprider sig
Men ett skifte kräver också att gamla ideologier dör, och vi har sett på senare tid att käpphästen sociologin numera nifrågasätts.

Det mesta kriminologerna säger kan vara fel | SvD

Det är samma sak med det som kallas för ”utmattning” eftersom sociologin satt sina tänder i den diagnosen också.

Man anses bli ”utmattad” av sociala eller psykiska skäl
Utmattning är ingen sjukdom, är ingen diagnos, utan ett symtom och ska ses som att larmet har gått.  Grundorsakerna är många t.ex. mögel-koppar-uran-bly-aluminiumförgiftningar, aparta virus, bakterier och obalanser, och inte sällan på grund av läckande tarmar.

I filmen nedan talas om tecken som visar att vi är i början av ett paradigmskifte

tvryssland
Klicka

Bland annat nämns Internet som en drivkraft, och idag påstod nån IT-människa att alternativmedia är mer poppis online än den vanliga pressens onlinesidor.

Det lär bli alternativmedia som driver fram realpolitik, istället för ideologipolitik, längre fram och folk kommer att välja andra länders TV-utbud om de så önskar.

Rysk TV utbildar sitt folk just nu i hur bankväsendet fungerar. Inom kort kommer översättningsrobotar…

Vi står till knäna i stora problem
Men de leder också till innovationer. Lösningar som får var och en att häpna.

Vi lever i spännande tider!

plast
Klicka

Paradigmskifte, motsvarande engelskans ”paradigm shift”, begrepp och teori som infördes av Thomas Kuhn som beteckning på ett byte av vetenskapliga tankemönster och förebilder, det Kuhn kallar paradigm.

Det tysta paradigmskiftet | Andreas Cervenka | SvD

Är paradigmskiften viktiga? – vetenskapsteori.se

 Vår tid nu är HISTORISK!

Hälso- och sjukvårdens och omsorgens viktiga paradigmskifte

Pia Hellertz: Paradigmskifte på gång? Del 1 — Humanism & Kunskap

https://www.youtube.com/watch?v=10xq1JVTm80

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.