Omodernt kvinnohus i sociologins tjänst

ettan

Ovan är det ett kvinnohus som har städslat en ”Write your self”- lärare.

Skärmavbild klDet tycks vara välorganiserat, och många ”lärare”, ofta med iskalla ögon, deltar och jag blir inte förvånad om de får loss statsbidrag, donationer, etc. Det låter bra;
-Skriv, och läk!

Vi tänker oss att de som lockas in ska inte lära sig att skriva proffstexter, som jag antog nedan, utan om de bara ska ”skriva av sig för att läka” är det nästan ännu värre.

Vi vet att det du tänker på får du mer av, energierna fungerar på det viset, och bara därför måste denna nya metod dra ner folk ännu djupare. Det känns lite som det moderna bedragarkonceptet;
-Hitta på! Kämpa! Dra in pengar!

Jag gissar att om ”lärarna” hittar ett bra manus kommer de ”hjälpa” manusförfattaren med att först tvätta manus, och sen till ett förlag, så de kan debutera också, i psykiskt risigt skick. Jag brukar rekommendera debutanter att ha ett psyke som Stålmannen.

Tidigare publicerat:

Skärmavbild klMan kan inte lära folk skriva. De måste ha talang. Du kan inte lära tondöva att sjunga heller. När  jag  drev Skrivskolan i nära 20 år fick folk lämna in en text. Jag tog bara in de som hade talang, och det första året fick de inte skriva om sig själva alls.

En berättelse måste ha en hjälte och en antagonist, och amatören vill ofta vara hjälten. Den karaktären ska helst krympa vartefter, och antagonisten ska bli mänskligare, och det klarar få amatörer. Nej, ut och lyssna på någon som kan berätta, men som inte kan skriva, och ge den personen utrymmet så lär du dig skriva samtidigt.

Nu har ett kvinnohus dragit igång skrivkurser där folk lär skriva jag, jag, jag –  i ett – och inte lär antagonisten bli mänskligare på vägen… eller hjälten mindre smart.

Läka genom att skjuta adjektiv vet jag inte om jag ens tror på
Det finns väsentligt vettigare och modernare metoder. Rent energimässigt kommer deltagarna snarare att konservera sina upplevda, eller påhittade, trauman. Jodå, kvinnor ljuger också. Jag har faktiskt blivit utkörd ifrån ett kvinnohus i Stockholm för att jag råkade säga det. De hade bjudit in mig som föreläsare. Vad ska jag göra? Ljuga? Kvinnor ljuger också om våldtäkter, misshandel, etc.

Skrivmetoden kan nog locka fram hämndkänslor, vilka förhindrar läkning
Vore jag man, och min fd. fru gick på en sån kurs, skulle jag nog inte ta emot varesig dryck eller mat, eller vända ryggen till, inga gemensamma bilturer, nada, nånsin mer.

Har man poetens talang är det kanske okej
Att kunna sätta ord på en tanke, en känsla, på ett sådant sätt att det som tidigare varit omöjligt att ta på eller relatera till plötsligt blir gripbart och konkret är, i min mening, den största gåva en författare kan ha. Eller, rättare sagt, en poet kan ha. Poeter är de som kan med en enkel kombination av ord få jorden att stå stilla, skapa något som är helt nytt, och samtidigt är så perfekt välkänt för läsaren att verkligheten förskjuts en grad, och aldrig mer blir sig lik. Allting är det samma, men ändå fullkomligt nytt. Läs mer

Modernare metoder som inte lockar in folk i hämndåtervändsgränden vilket Ordets Makt lätt kan göra:

https://www.youtube.com/watch?v=h-3nt92UFZo&fbclid=IwAR1WQZIJLY3_1ohPpswtveDwhD_yA4AEfWcfDRYmSWIBqqgMu0cNBJHvF10

 

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.