Om man hjälper andra hjälper man alltid sig själv

När jag besökte Boden nyligen tog det inte många minuter innan jag hotades. Det kändes hemtamt så långt att den kriminella ribban är mycket hög i staten Sverige.

En grav missbrukare, som bodde i hyreshuset, hade väl fått korn på att jag har ett förflutet som lekmannadomare. Det kan få 2% av domstolsklienter att se rött. Eller så hade han väl läst nåt han ogillade?

Killen har ju aldrig talat med mig men ”lovade” att ”slänga ut henne genom fönstret inom två veckor”.

Han skickade ut två drama queens för att framföra hotet; en som fysiskt besökte mig, ryckte upp dörren utan att ens ringa på och forsade in och informerade mig att hon sagt honom att om han krökte ett hår på LH skulle hon personligen döda honom, och en som meddelade mig via Facebook, vilket säger en hel del om nivån på hans mod.

Jag var ute med en av alla mina ”samhällsspioner”, och vi åkte en tur runt Boden, och vederbörande sa just det att alkoholism och droger är ett gigantiskt problem också därför att namnkunniga människor inom kommun knarkar.

Meningen var att jag skulle gå igång
Oavsett vad som än hade irriterat grannen bestämde han sig för att sluta skotta snö, och upphöra med att ta in posten till den jag lånade ett gästrum av.

Bråkstaken ringde, och talade in på telefonsvararen, att han hade utnyttjats och nu skulle upphöra med det. I verkligheten blir han bara ännu mer isolerad än vad han redan är.

Skälet till att de drar igång sina krig beror på att de behöver nåt att kröka på; HARM, HAT och HÄMND-KÄNSLOR är slutligen det enda de känner. Under min levnad har det alltid varit så att nio av tio våldsbrott är alk-drogrelaterade.

Det är för övrigt också en möjlighet att han tände för att jag är författaren till ”Botten upp”.

Just denne gosse är enligt uppgift dömd för bland annat kvinnomisshandel, och jag känner givetvis igen typen och jag kallar dem för ”perenner” därför att de återkommer till domstolen ofta under hela livet.

Regeringen anser att 10% är alk-drogberoende och AA samt NA säger 20%
De är så pass många att det har blivit en slags gängse kultur att hjälpa andra är suspekt och skumt, och det är urtypiskt för missbrukare att resonera på det viset – men de känner fel, som vanligt.

Det är precis tvärtom
Det är inte så att om man ”ger” ut, eller hjälper andra, så blir man ”av” med nåt.

Det är tvärtom så att ju mer du ger ut, och desto oftare du hjälper andra, desto mer kommer till dig själv.

Videon nedan förklarar varför.

Mig hjälpte han stort
Det blev rätt solklart att man ska inte vistas så mycket i landet om man vill ha friheten att skriva t.ex. böcker eller, för all del, artiklar.

Jag vistas ofta utomlands och ibland kan jag sakna främst språket, filmjölk, Faluråg, lakrits… Men den saknaden minimeras radikalt om man slår upp sånna här våldsamma män och händelser i sitt minne.

Det finns ju skäl till att vi har förmodligen världens svagaste författarkår:

Var tredje författare hotas | SVT Nyheter

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)