Om den här killen har rätt ligger nästan varje svensk pyrt till

Skärmavbild    kl Den äldre generationen före min, den tysta generationen som aldrig pratade utan handlade, sa konstant att man ska vara tacksam.

Under det förra skiftet i slutet av 60-talet blev det en av de saker som brännmärktes totalt och fullständigt.

Människor i Sverige idag vet nog inte om att det är därför de aldrig säger tack, eller mycket sällan, och lyssnar du på ett samtal på en buss eller i en T-bana hör du aldrig någon uttrycka tacksamhet.

De flesta talar om vad de inte har, vad de vill ha, och vi har en hel föräldrageneration nu som anser att barn ska ha villkorslös kärlek – HA – och ingen lär dem att GE ut kärlek. Ju mer du vill HA desto mindre kommer in, enligt teorin som presenteras i videon.

Har mannen nedan rätt ska vi ha blivit kollektivt enormt mycket fattigare i pengar räknat sedan 1965-1972, och det stämmer bra det om vi ser ut över reallöner, inflation etc.

Vi var världens fjärde rikaste land i mitten av 70-talet
Vi har också sen dess fått sämre relationer med i princip hela omgivningen eftersom det är vanligare att klaga och gnälla på folk, vi jagar andra nationer med hagelgevär dagligen, än att visa uppskattning och tacksamhet – det kan vi inte ens visa för det skulle genast sexualiseras.

Uttrycket ”Som man ropar i skogen får man svar!” hör vi inte längre…
OM jag nu tänker rätt kommer det en kraftig rockad om vi har tur som tokar, i det skifte som nu är inlett, och det kommer att bli i princip tvärtom, och har mannen rätt vänder energin i så fall – med reservation för att den som är rådande totalt sett nu är helt mentalsjuk.

Skärmavbild    klKlippet under videon härstammar från min bok ”Könskriget” som utkom på Rabén & Sjögren, 1988, och då skrevs den 1987 dvs för 33 år sedan. Jag är då 34 år, och det är 20 år sedan vi hade paradigmskiftets peak 1968. Jag minns att den kom ut på Internationella kvinnodagen  8 mars 1988 dvs. på min 35-årsdag.

Man ser att jag har noterat hur det är nu, i slutet av 80-talet, och går jag fram till 2020 är det etter värre. Nån barnmorska sa mig att idag skiljer sig folk då bebisen är maximalt åtta månader gammal.

Könskriget blev en väldig skräll, och jag ska göra ett litterärt experiment av den också dvs ge ut den igen men skriva enormt mycket nytt och bemöta mig själv.

Självuppfyllande profetia, talade man om förr
Tänk om Svensson skulle förstå på djupet att allt man klagar över får man mer av… Vi är kända utomlands för att vara extremt oartiga och otacksamma, och flera har sagt mig att antalet länder dit svensken inte är välkommen alls ökar lavinartat.

Det beror dels på att för många saknar hyfs helt, och kan inte visa tacksamhet förmodligen för att de sexualiserar det?
-Jag kan inte visa henne/honom uppskattning, jag vill inte ligga med henne/honom.
-Jag kan inte le, jag vill inte ligga med henne/honom.
-Jag kan inte vara trevlig, jag vill inte ligga med henne/honom.

En mamma berättade att hennes 8-åriga dotter fått ett SMS ifrån en jämnårig pojke som ville visa uppmärksamhet så han skrev; ”Du är ett pucko!”

Om vi har problem?
Det är nog bara förnamnet. Jag tar mig för pannan ibland då jag tänker på att om solar minimumprognosen stämmer, och ingen kan bo där uppe om säg 20 år, och alla ska ut, sydöver, det blir inte nådigt – om det ens går?

Vilka länder förväntas ta emot pojkar som skickar sådana SMS, redan som 8-åringar?
Vuxna som inte svarar på tilltal a´la Förläggarföreningens ordförande? Det tjatas det också om nu; Kinas sociala kontrollsystem. Ingen får mig att tro på att det är byggt för kineser, no way. Testas möjligen hemmavid.

Det måste vara byggt för oss, jag tror att de vet om att de riskerar att få ner minst en halv miljard människor där 95% inte kan säga tack, och som skäller ut förste bäste man som håller upp en dörr.

Som inte kan säga ”Thank You, sir” till min chaufför eller beställa mat, och lägga till ett PLEASE, för det är förmodligen kränkande? Och som skulle gå bananas om de portades på krogen för att de upptäckt en lögn.

Någon läsare skrev om beteendefolkmord. Har mannen i videon rätt, och det tror jag att han har, så kommer det ett sådant om inga mirakler sker.

Svenskar uppfattas som oartiga    =  Kort sagt: Svensken blir allt fattigare

Skärmavbild    kl

Ska denna artikel med i årsboken?

Klicka på det antal stjärnor du vill ge den.

Du kan ge feedback!

Hur kan den bli bättre?

Tala om hur den kan förbättras!

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

3 Comments

  1. De få gånger jag åker buss säger jag alltid ”tack för skjutsen” när jag kliver av. Du kan tro att folk glor. Fått frågan varför jag tackar för skjutsen när jag ändå betalat

  2. Intressant det där med att folk bara klagar. Många sitter ju faktiskt bara och gnäller på sociala medier att det är för många invandrare, blir för många invandrare. Ergo, så kommer det in fler invandrare. Så blir det ett självspelande piano. Säkert kommer man försöka trycka upp en miljard afrikaner, men inte till Europa generellt. De flesta kommer hamna i Dårhuset. Ska dock bli intressant att observera alla svenssons som kommer gå bananas. En del kanske tycker att man kan inte gå mer bananas än man redan är. men jag säger bara, watch and see. Man kan alltid gå mer bananas.

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.