Okänt för de flesta

Den här videon kan med fördel användas som nån form av “medicin” mot den rätt historielösa tron på att en handfull IT-rika människor, eller nån elit från näringslivet i väst, skulle styra världen.

Vi ska hata rika, så alla jublar när allt nationaliseras dvs förstatligas. Benito Mussolini la en gång grunden för totalitarism som “Allt inom staten, inget utanför staten, inget emot staten.”

Det är det brittiska imperiet som styrt, och styr än, men arbetsmetoden är alltid “verka utan att synas”.

Få känner t.ex. till att USA är imperiets experiment eller att drottningen äger ett 50-tal länders mark fortfarande,

Imperiet har styrt med resurser som är helt outstandning, och jag minns den flod böcker, filmer, tv-serier, serietidningar, cowboys som plastgubbar i Corn Flakespaketen, spel, med mera som vräktes över oss för att få “alla” att anse att det var helt okej att döda 59 200 000 indianer, och sätta 800 000 i reservat, och sno marken.

Det problem vi har idag är att en del av våra värderingar är inte okej utan är mer ett uttryck för brittisk arrogans. Imperiet har varit extremt framgångsrikt i sin kulturexport, och det lär ta tid när imperiet väl har fallit, imperieskiftet är numera fullt synbart, att hitta vår egen, igen. Det beror också lite på hur det slutligen faller; sammanbrottet är som vi har sett nära.

Spread the love
About Lena Holfve 11173 Articles
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.