Nya beslut idag så nu är jag snart inlåst

En turkcypriot som lämnar landet är välkommen åter men får stå ut med två veckors karantän, gäller också om du kvistar över till södra delen, och främlingar kommer bara in om de har arbetstillstånd och även de ska först vara i karantän i två veckor. Plan från en massa länder är stoppade inklusive Sverige.

TRNC har haft sex smittade, ingen död, och alla turister. Eftersom TRNC är självförsörjande, och satt i blockad, så påverkas vi nog inte nämnvärt mer än att det inte lär dyka upp turister. Flera som skulle ha besökt mig i mars och april har ställt in…  De kommer ändå inte in nu.

Jag får givetvis lämna landet t.ex. via övergången i Nicosia, och jag får flyga till Istanbul men jag kommer inte in igen.

Vi som är +60 år är uppmanade att stanna hemma så mycket som möjligt – är ingen lag utan mer en vädjan – så jag sände en yngre till butiken, för att köpa bland annat hundmat för en månad, och vederbörande sa att det var många som handlade mycket. Många unga som är ute och handlar åt +60-åringarna förmodligen.

Jag pratade med några grannar, och de är av samma uppfattning som jag själv nämligen att TRNC sluter sig helt nu precis som Spanien. Inte för att bygga nationalism för de är redan nationalistiska. Känns som om de gör som FN vill??? Årets Barnens dagsfest, en jättefestival i april, är inställd, skolorna får inte anordna jippon med mycket folk, men de stänger inte.

Alla offentliga byggnader ska decinficieras, och man har redan börjat spruta nu över helgen lokaler av typen kommunhus, post, etc.

En som jag känner, som gick förbi min terrass, sa mig att han har 200 höns hemma som springer omkring lösa, han producerar kanonägg, och vem ska köpa dem nu om hotellen inte har frukostgäster?

 

 

Ska denna artikel med i årsboken?

Klicka på det antal stjärnor du vill ge den.

Du kan ge feedback!

Hur kan den bli bättre?

Tala om hur den kan förbättras!

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.