Nu ska vi få oss en utskällning vi behöver

tjejer
moder
Klicka

Jag läser boken ”Folksjäl – som i en filterbubbla” och författaren Siwert Erik Aldenryd anslår tonen ganska direkt; sid 5.

”När broilerpolitikern Fredrik Reinfeldt hånfullt kallade svenskarna ”det sovande folket” i en bok han faktiskt inte skrev vid tretton utan i vuxen ålder, hade han inte helt fel.

Men hans förklaring till sömnen var vettlös på det sätt en sekulär svensk av idag framstår i de vises ögon.

[…]

kungen
Klicka


Förklaringen ligger på en djupare nivå: den kollektiva svenska sömnen är en följd av den västerländska världsbilden med dess inskränkta materialism och ohederliga bruk av Occams rakkniv (sparsamhetprincipen) vid bedömningen av förklaringsmodeller.”

Nedan lägger jag en kort film vars innehåll jag tror bekräftar det Siwert skriver.

Vi torde också vara enda landet i världen, apropå att sova, som har en statschef i form av en kung som känner sig tvingad att påpeka för rikets riksdag att de ska verka för Sveriges bästa.

Vi är absolut enda folket i världen som får terapi för klimatångest betald av skattebetalarna dvs man har läst för mycket globalistpress.

Rosling: Svenskarnas världsbild är helt skev   och jag gissar att denne asiat visar det också:

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.