Nu ska slöseriet bort!

RenewableEnergy är en e-bok om just energi. Elen är dyr i TRNC, och vi har tre tariffer, olika under vintern respektive sommarn, och billigast är elen mellan 22.00 – 7.00 så här års.

Det är i princip 50% rabatt på natten, och jag har satt igång ett rätt spännande projekt, får vi se var jag landar.

Jag tvättar respektive låter diskmaskinen arbeta på natten, jag har timerfunktioner, och en lös timer laddar det som ska laddas, nattetid.

Jag har sänkt en halv grad i kylen, och stänger av all el som inte används, direkt i väggen. Vi har den typen av eluttag.

Jag har också börjat plugga ämnet i sig, och min elräkning brukar ligga runt 500:- per månad vintertid, och det dubbla sommartid om jag använder aircon. Det finns numera solcellsdrivna…

Nu ska jag pressa ner elräkningen och vinsten jag gör ska jag köpa aktier för i  bolag som sysslar med framtidens energi.

De kostar inte många kronor just nu…  och till höger har vi deras utveckling senaste tre åren.

Säg att jag får ner elräkningen med 20%, bara genom att planera lite, och gå igenom mina ovanor, så köper jag aktier för 1200:- – 1500:- om året istället i bolag som är framtidens Vattenfall…

Om 1200:- per år ökar med 150-500% … så kan nog det bli en jordenrunt kryssning… om fem år… tio?

Vi se var jag landar sen, men jag förlorar inte ett vitten, inte mer än att jag får införa lite självdiciplin, och möjligen investera i en liten solcellsmatta som driver t.ex. datorn. Är det något vi har på Cypern så är det sol; 330 soldagar om året.

Spread the love
About Lena Holfve 8949 Articles
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.