Nu finns solstormarna även i Sverige

Jag fick ett tips om att SvR tar i solstormarna nu och det är en repris, de har således informerat förr. Jag betraktar artikeln nästan som fake news. Svensken får lära sig att solstormar kan påverka elektronik.

Det säger sig självt att solkunskaperna är djupare där solen är en betydande faktor, som på Cypern, men det är för ofta så att svensken hålls i ett mörker för att man inte vill krossa den förbannade sociologin eller allt snack om ”klimathotet”, bilden av oss själva som rika, t.ex.

karin
Ingen solhatt och linne, bakom två erfarna påklädda med solhatt…

Video 2 tar upp det jag själv tror ligger bakom att även unga dör nu i ”oförklarliga hjärtinfarkter”. Där jag befinner mig är de inte så oförklarliga för vi har turister varje år som dör i heat strokes, min vän Karin var en av dem.

Jag tänkte på henne häromdagen, då jag bad min svenska granne ta det piano i solen från och med nu. Det funkade, och det gjorde det inte med Karin, som dessutom uppfattade alla huvudbonader som kvinnoförtryck. I verkligheten är de just solskydd.
-Men, man åker ju till Cypern för att sola!

 Listan

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.