Nu får jag se vad afrikanerna hittar på

En av studenterna i huset där jag hyr en möblerad lya besökte mig och bad att få låna ett exemplar av ”Botten Upp”, och på universitetet skulle det finnas någon som kunde svenska, som skulle läsa högt och översätta samtidigt, som jag förstod det.

I går kom samme granne, och berättade att de håller på och översätter boken till engelska och franska, och jag ska få se det nästa vecka. Tiden är den bästa domaren så det lär visa sig vad det är grabbarna har hittat på.

Det kan ta ett tag innan jag ser deras arbeten därför att jag ska till Sverige nästa vecka. Flyget går på morgonen och man landar 13.55 på Arlanda, och så här års kostar biljetten under tusenlappen. Det tog längre tid att ta sig ifrån Sörmland till Stockholm med bil då jag var barn eftersom de milslånga köerna startade ett par mil före Södertälje.

Även ”Utmattad” kan vara på vift
En mögelskadad UMS-medlem och ambassadör har kastat ut ”Utmattad” i en internationell grupp, och det är så då man ger ut böcker att man vet aldrig vart de tar vägen. Det är som att föda tusentals barn som alla springer åt var sitt eget håll.

Inom EU anses 40 miljoner kvinnor vara ”utmattade” och samtliga skulle behöva just ”Utmattad – fri från hjärndimma”.


Har jag förstått studenterna rätt behöver i princip halva Afrika ”Botten Upp”

Kontinenten är delad i två stora läger, engelsk- och fransktalande. I huset har vi båda grupperna därför att det största gänget är ifrån Nigeria, och det andra ifrån det fransktalande Kongo.

Norra Cypern har tre mänskliga industrier; turist- pensionärs- och studentindustrin och vi samsas utan problem i våra samhällen.

Just där vi befinner oss är det en riktig by, med ”riktiga människor” som jag kallar de turkcyprioter vi också har som grannar, och som går upp på morgonen och går till sina jobb. Mitt emot mig bor t.ex. en chef på skatteverket och här får man inte jobba på myndigheter eller inom stat och kommun utan att vara just turkcypriot.

Huset vi bor i ägs av en judisk familj, och hela den judiska kolonin ökar för varje dag som går.

Vår värd och hans fru är mycket bra människor, och de fungerar som klockan.

Jag har varit här till och från i sju år, men alla vintrar har jag tillbringat i Indien därför att jag har behövt de indiska läkarna då jag var sjuk.

Numera är jag piggare än någonsin, och säger som en UMS-medlem gjorde nyligen:
 – Så här pigg i huvudet har jag inte varit sen högstadiet!

Det blir ett tvärt kast; Sverige istället för Indien i jul, och det kan skilja 60 grader…
Just nu bör det vara +30C i Kerala i Indien, och det kan slå till och bli -30C i Sverige,
som jag minns det…

 

 

 

SparaSpara

SparaSpara

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)