Nu börjar nästa utredningsresa

Utreda är mycket, mycket viktigt…

Jag utredde TRNC i många, många timmar, och har aldrig ångrat valet. Azorerna, Fidj, Mauritius är också okej, och det finns säkert fler. Jag skulle inte ha något emot att ha minst tre länder, har jag haft också, före Covid.

Halva uppehållstillståndet till vänster…och bilden ovan härstammar ifrån TRNC:s inreseregler

Vi kan påräkna turister, ifrån bland annat Israel nu i juni, Sverige är dock ett orange land samman med bla grannen Turkiet.

Jag är skriven här i TRNC, men skattar i Sverige, som ändå inte accepterar något annat så länge man inte har permit i ett annat land. Det har vi inte behövt alls här förr, om vi inte själva velat ha ett, så nu får jag konsekvensutreda.

Jag är själv mamma till att vi slapp det i sju år, men sen bytte de regering, och den gamla inrikesministern skulle proppas till, och en massa beslut revs upp. Det har sagts mig att man kommer att backa bandet, dvs folk över 60 ska få slippa byråkratin helt.

Vi är för många…
Jag skulle inte bli förvånad om det har varit så att en halv miljon sökt…  Det tog sju månader att få pappret, men man anses inneha tillståndet under ansökningstiden.

Just nu är det så att jag skattar där uppe men skulle nobbas sjukvård om jag dök upp. Även om man skriver ut sig helt får man betala SINKskatt om 25%.

-Det är ett dyrt pris för ett pass, som en svensk sa, men jag har inte satt mig in i det än. Det är stora skillnader, minimilönen är 3900 sek, tror jag, så det förklarar också varför allt också kostar en bråkdel mot i Sverige.

DHL har dock gett upp blockaden mot landet, de kör direkt nu till Norra Cypern, utan att gå via Turkiet, och det är bra det för den blockaden är absurd och orättfärdig och i klass med den mot Kuba som startades upp 1962.

DHL kör ut en dator, och åtta påsar lakrits, stötdämpare, till mig på måndag så då ska jag nog ta skrivledigt, och byta till en dator med ett svenskt och helt tangentbord.

 

NORTHERN CYPRUS – The country that doesn’t exist

Spread the love
About Lena Holfve 8901 Articles
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.