– Det enda hoppet är att vi kan sticka härifrån

-Hur ska vi kunna predika ett positivt budskap att det enda hoppet är att vi kan sticka härifrån? Det sägs vid 21.10 ungefär, och det får mig att fundera på om jag ska ta och slå om produktionen till flytta-ut-böcker? Jag har besökt 75 länder, ger en ett visst ansvar.

Hela intervjun är intressant, inte minst för den som vill ha bakgrunder, och det enda jag studsar över egentligen är användandet av ordet ”nationalism”, idag, här och nu. Lars Enarson beskriver dock hur avgränsade nationer beskrivs i Bibeln, så det är okej, men de flesta tar det inte så.

Jag vill byta ut det mot ”patriotism”, därför att ordet nationalism är kapat, betyder att jobben ska hem, alla ska bli fabriksarbetare, och det krävs flera jobb för att ens försörja sig. Där är USA redan, som är cirka tio år före oss avseende bygget, se video 2. Nationalism är därför prio 1 i fascistbygget, se första punkten högst upp i schemat nedan.

 

fascim

Spread the love
Om Lena Holfve 10149 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.