När staten beter sig som ett böksvin

Skärmavbild    kl

En man åtalades, och helt säkert av så kallade prejudiceringsskäl. Man vill ta reda på hur domstolen ställer sig, och sen vet man vad som gäller. Det skulle man kunna sammanträda sig fram till, och finns det något jag avskyr med vårt rättsväsende så är det prejudikatsjakten. Folk förstår givetvis inte ens varför de har åtalats, och en stat ska inte använda sina medborgare som försökskaniner år 2020 snart.

Man ser ibland helt galna mål… nyförlöst mamma blev av med A-kassan för hon glömt anmäla sig… prövas i domstol…  så får hon leva på luft under tiden. Om den svenska staten vill köra prejudiceringsmål borde de betala folks rättegångskostnader, upplysa dem om varför de åtalas, och ”kaninerna” borde ha timlön.

Ett tränat öga ser på stämnigsansökan, förundersökningen och de två domarna vad det är frågan om.

Stämningsansökan Förundersökning B7467-18 B9611-17

Åtalade Denny friades först av tingsrätten, och sen av hovrätten, därför att du får föra seriösa samtal offentligt om t.ex. religioner. Det vet redan åklagarna så det behöver inte prövas igen. Men det var nån liten ny grej man ville ha prövat i två instanser, och jag gissar att det var det faktum att Denny satt i Thailand då han skrev texterna dvs befann sig inte på svensk mark. Eller; hur ska man se på det då två har tillgång till samma dator?

Sånt här vandrar sen runt och blir till att man åtalas om man öppnar munnen… sant, ja, i detta fallet. Men det är ett tydligt prejudikatsfall.

Ring Hovrätten eller HD och fråga istället…
Det här beteendet är lika illa som om du ger grannen en rak höger, och när denne frågar varför skrattar du och säger;
-Äh! Jag ville bara kolla hur du reagerar!

Skärmavbild    klHur som, jag gillar inte lagen. Den ska bygga polarisering, och har lyckats med det.

Det räcker med förtalslagarna…
Nu kommer en del stämningar, och håll i hatten, säger jag bara. Det lär bli smutsigt, och det undrar jag om de inblandade vet?

Skärmavbild    klWallins advokat lär berätta hur mycket som helst för att bevisa att det klienten sa är sant. Oaktat att det spelar ingen roll. Det blir nog en våldtäktsrättegång utan att vara en. Rambergs motståndare lär lägga fram sin bild.

Jag tror att vi ska räkna med århundradets smutsigaste sessioner.


Skärmavbild    kl

https://www.youtube.com/watch?v=4NjxE44SUVk

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.