När folk vill in på kåken

Inom kort lär väl pensionärer begå brott för att få åka in till tre mål mat om dagen? Hur som, en irakier blev absolut feldömd för nu 35-40 år sedan. Han åkte in på flera år för mordbrand då han ansågs ha tuttat på sig själv och sitt studentrum.

Hans historia haltade, en kille och vittne ifrån Gambia tog upp en lapp ur fickan, och läste innantill vad han skulle säga…

Men, vad gör man då folk erkänner, bedyrar att det är så, och jobbar häcken av sig för att åka in. Jag trodde då, och tror än., att nån tände eld på killen och han ville in, så länge som möjligt, för att få skydd t.ex. mot den irakiska säkerhetstjänsten eller nån maffia.

Han bugade och tackade, och bugade igen, och log stort mot rätten när häktningen inte hävdes. Han räknade väl ut att han skulle bli dömd då; dom om 14 dagar… kvarbli i häktet…

En gång mötte jag en välkänd rånare på en kriminalvårdsanstalt, och han kände igen mig, och sa mig; ”Du har dömt mig fel en gång!”  Jag förstod att han menade ett postrån på Telefonplan, jag skakade på huvudet, sa honom att han hade haft tassarna i honungsburken för jag mindes att märkta sedlar hade hittats i hans nattduksbord.

” Ta inte illa upp! Jag menar inte sååå, klart du inte har dömt mig ”fel”!!! Jag ville bara att du skulle veta nu att det var brorsan. Men han var kär, och ville vara ute, och jag ville hem till Kumla. Vi kladda ner hela min lya med bevis.”

Det här ser ju ut som en som verkligen vill in, och jag tar mig för pannan när jag tänker efter hur många de kan tänkas bli som vill in numera. Tretusenfemhundra i pension…  massor med ligor och maffiagrupperingar…

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.