När folk inte vill? förstå lagar

Ang. dokumentären Att skydda ett barn

De brister vi sett i fallet ”Elias” är bland andra:
Att socialtjänsten “förhör” barnet i närvaro av den misstänkte.

För att tala med ett barn utan vårdnadshavaren närvarande måste barnet tvångsomhändertas först och placeras på ett barnhem / fosterhem. Vi kan inte ha en socialtjänst som talar med barn utan vårdnadshavaren närvarande som i detta fall aldrig har varit misstänkt, och då kan man inte omhänderta heller givetvis.

Att polisen inte fick hålla första förhören.

Poliser får inte förhöra barn hur som helst. Tack och lov.

Att barnet inte skyddades under utredningstiden.

Då måste man tvångsomhänderta ett barn och det gör man inte i detta fall eftersom det inte finns några skador alls bara påståenden om över 300 våldtäkter och 100 misshandlar.

Att viktiga personer i omgivningen inte polisförhördes innan åklagare la ned förundersökningen.

Det kommer in 1,2 – 1,3 miljoner polisanmälningar, och vi har 30 000 poliser totalt och av dem jobbar väl max 7-8000 med krimfrågor, och de skriver av mycket utan att ens tala med någon alls. Finner man att brott inte är styrkt i första vändan är det olagligt att förhöra folk om man funnit att det är inget. Polisen får inte kalla folk i Sverige till förhör hur som helst. Tack och lov.

Att den misstänkte inte förhördes.

Finns ingen misstänkt eftersom det saknas skador, men efter ett par dussin nya anmälningar hördes pappan upplysningsvis – alltså inte som misstänkt. Gissningvis för att de ville kolla att han stod pall och inte skulle börja skjuta folk, eller nått.

Att husrannsakan inte gjordes.

Polisen i Sverige får inte göra husrannsakan om det inte rör grova brott, se regler, och det måste vara en misstänkt först, och vi ska vara tacksamma för att polisen inte får gå in hos folk som inte gjort något.

Att socialtjänsten polisanmälde mamman när hon anmälde oro och visade foton på barnets skador.

Nej, mamman visade inga foton på barnets skador, läkarna har aldrig hittat några eller ärrbildningar, hon visade foton som fanns i hennes mobil på skador som var så kraftiga att de måste ha lämnat ärr – finns inga ärr – alltså var skadorna inte pojkens. Det i sig bevisar en hel del så den anmälan är i sin ordning.

Att socialtjänsten inte gjort den riskbedömning som ska genomföras.

Det har soss gjort vilket ledde till att de polisanmälde mamman.

Att barnet berövades sin mamma som han haft primär anknytningen till i hela sitt liv.

Nej, mamman fick först delad vårdnad, och sen sprack det bland annat därför att hon uppsökte sjukhus rutinmässigt, och hon fick umgängesrätt, som inte sköttes, en som bara har umgängesrätt får inte söka vård för barn, om det inte är typ en trafikolycka, och trots kidnappning har hon fått behålla umgängesrätten. Jag gissar att den är bevakad men vet ej.

 

Statistiken talar sitt tydliga språk.
Vart femte barn i Sverige utsätts för sexuella övergrepp innan de fyller 18.

Nej, inte 20%,  2% utsätts av en förälder.

Källa

Se kategorin ”Pedofilfrossan” som bland annat handlar om då man försökte ragga även mig som drev-skibent vilket ledde till att jag läste in hela förundersökningen.

Ska denna artikel med i årsboken?

Klicka på det antal stjärnor du vill ge den.

Du kan ge feedback!

Hur kan den bli bättre?

Tala om hur den kan förbättras!

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.