Mot Sverige nästa vecka!

Det har kommit in donationer från läsare, tack, och jag har valt att lägga dem på en biljett hem. Jag hittade en gruvligt skön och mycket billig, planet lyfter på förmiddagen och inte i ottan, och mellanlandar i Antalya. Om och när det kommer in mer blir nog nästa resa en till Egypten, Saudi och Sudan då en jämnårig kvinna, som har hus i alla tre länderna, har bjudit hem mig och lovat att visa mig ”allt”. Nu har jag inte riktigt tid, och Sverige först! Nej, hon har aldrig gått i svarta tält… Jag ser fram emot att en lokal familj guidar mig! De vill att jag stannar en månad i varje land. Hinner jag möjligen om ett år???

Ludvig XIV Solkungen, före detta gatuhund och nu snaggad.

Svenskar berättar mycket då de kommer ner, jag har tre omkring mig  just nu, men det blir spännande att läsa av stämningen själv.

Jag ska spana på hundar bland mycket annat därför att vi köper dem, åker till en kennel, väljer en och sen får den gilla läget.

Det har jag gjort själv, många gånger, men här på Norra Cypern är det inte ovanligt att man öppnar dörren för en som har valt en. Det är som om den säger:
 – Vill du bli min människa?

De är inte kopplade här på samma sätt. Ludvig går sällan i koppel, och är ute helt själv i 10-minuterspass tre, fyra gånger. Nu ska han snart ha vovvevakt.

Jag ska träffa en massa folk t.ex. mina samhällsspioner, äta lakrits!, och just läsa av stämningen. Vi får se om jag kan ta mig in utan att få en chock redan på flygplatsen. Det normala är att jag säger ”Hej!” till passpolisen som ser sur ut och vägrar att svara. Då vet man var man är; i förgiftningslandet. När jag kommer åter säger samma tjänstemannagrupp här på ön ofta och brett leende; ”Welcome to my country!” Tänk om de sa det… ”Hej, välkommen hem!”…

Faran med fluor ska utredas | SVT Nyheter  /  Var femte svensk bor i mögel 

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: Utmattad - Fri från hjärndimma, Mögelförgiftad och Sömnlös
Om Lena Holfve 436 artiklar
Nyutgivna böcker: Utmattad - Fri från hjärndimma, Mögelförgiftad och Sömnlös

1 kommentar

  1. Lena, Välkommen till Sverige.
    Ska bli intressant att läsa Dina skriverier,
    och Dina erfarenheter av detta land.

Kommentera