Lena Holfve fortsätter att skriva böcker för att förändra Sverige, precis som hon tidigare gjort med böcker som Älska lagom och Häktad på sagolika skäl. Den här gången är temat hälsa och sjukvård, och hur det kommer sig att sjukdomar som utomlands betraktas som fysiska och som med relativt enkla medel kan botas, i Sverige kallas psykiska och innebär att patienter i bästa fall får undermålig vård och i sämsta fall utsätts för direkt livsfarliga insatser.

Tidigare i höstas kom boken Utmattad – Fri från hjärndimma! ut, den är den första delen i Utmattningsskolans handlingsprogram för att läka utmattning. Nu kommer Mögelförgiftad som är den första delen i Utmattningsskolans serie specifikt om olika förgiftningsrötter.

”För att bli frisk måste man hitta sin förgiftningsrot, och eliminera den, och innan det sker blir man i allmänhet bara sjukare och sjukare. Psykofarmaka, terapi, motion etc. biter inte på t.ex. mögel.” skriver Lena Holfve.

Så här skriver Mia, en av Utmattningsskolans medlemmar som genom Utmattningsskolan insett att hon är mögelförgiftad: ”Jag blev sjuk vid 12 års ålder och har varit svårt sjuk sedan dess. Då gick jag i grundskolan och skulle börja högstadiet. Jag blev mer och mer trött och fick problem med minnet. Vi sökte hjälp och doktorn gav järntillskott men jag blev bara sämre och sämre. Utmattad, utbränd och väldigt dåligt minne. Vi sökte hjälp, skickades till BUP fick diagnos depression och fick medicinering. Tung medicinering, antidepressiva, sömnmedicin, ångestmedicin, men blev bara värre. Kunde inte vakna, kunde inte gå i skolan. De sade att jag var skoltrött. Jag fick väldigt mycket infektioner. Allt från psoriasis över hela kroppen och halsfluss varje månad till herpes.”

I Mögelförgiftad får läsaren inte bara verktyg för att kunna avgöra om mögel kan tänkas vara en orsak för egna hälsoproblem utan också en handlingsplan för att åtgärda förgiftningen. Lena förklarar också hur det kommer sig att mögel är ett okänt problem i Sverige trots att så många är drabbade och att kunskapen finns utomland.

”Om nu Folkhälsoinstitutet vet om att 1,7 miljoner är mögelsjuka varför får man inte ta ett urinprov på vårdcentralen för att den vägen få fram en mögeldiagnos?” frågar sig Lena i boken.

Recensionsex kan beställas från BoD på press@bod.se eller tel. 08-463 10 97.

E-post: kontoret@utmattningsskolan.se

Kontaktuppgifter: Lena Holfve
http://lenaholfve.se

Pressbild: http://www.lenaholfve.se/press-kontakt

ISBN: 9789176999837

The following two tabs change content below.
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Latest posts by Lena Holfve (see all)