Medberoendets kärna

masculine feminine balance

femininEn läsare, som vill vara anonym, undrade i mejlen varför det är som det är i Sverige.

Därför att det är en drogkultur, är mitt svar, och ett uttalat och tydligt medberoendesamhälle.

Sist jag var uppe sa en banktjej att alkohol har blivit ett livsmedel. AA-folk säger att det vräker in unga nu, som är fullfjädrade alkoholister före 20 års ålder, och att de har lätt att få tag på medberoende och möjliggörare. AA tror att de medberoende kan vara fyra miljoner.

Om du läser ”Symptom medberoende” känner du säkert igen halva kvarteret, och absolut stora delar av hjälpindustrin dvs. soss och medias och politikers grundsyn på ”problem”.

På ytan kan det se ut som om de vill ”hjälpa” en aktiv alkoholist, städa upp alla konsekvenser, men de vill främst lida, och som mest lider de då den aktive dör. Därför ser man dem på rättegång efter rättegång, men med nya som ska hjälpas, då den förre dött.

De är alltså beroende av att partnern inte fungerar, inte är nykter, inte kan sköta sig själv och sitt så de kommer aldrig att tillåta nån som helst form av självständighet eller normal egenkärlek och utan skuld.

maskulinI Sverige får de ofta lovord för att de är så duktiga, och vi måste gå till USA, där man lägger fokus på dem, hos oss lägger man fokus på den som missbrukar.

I USA säger man nog mer att om du inte lägger av lär du dö vid 48 års ålder, som är medelåldern, och sen lägger man krutet på att få omgivningen att friskna till dvs sluta hjälpa missbrukaren att kunna missbruka.

Medberoendet slutar med självmord eller mord, om man inte får stopp på det, är min uppfattning, och som jag är ensam om, men den beror på att jag har domstolserfarenhet vilket andra inte har som också kan ämnet.

Kaka söker maka, och den ene försöker supa ihjäl sig och den andre vill att de ska det, så de får lida, så de passar varandra mycket bra, i ett slags dödsdans, och en aktiv kommer aldrig att klara en endaste relation med nån före det femte steget. Det går helt sonika inte, och kollar vi schemat högst upp förstår vi varför.

bottenupp

Kärlek finns högst upp samman med styrka, och drar vi ett streck på mitten är det uteslutande en mess under, och det finns inte ens tillstymmelsen till kärlek, om de har partners rör det sig bara om sexuella förhållanden, ömsesidigt utnyttjande,  och beroenden – kärlekens motsats.

Därför är det nog vanligt att man parar ihop sig i Sverige av sexuella skäl, men bryr sig inte nämnvärt om man ens passar ihop, det utreds aldrig. I Indien kan en äktenskapsutredning ta två år, och de har världens lägsta skilsmässotal.

bottenuppberomsara

Det gäller hela väst, och idag är samtliga barn i USA skilsmässobarn, och vi ligger nog inte långt efter. bottenupp eFöräldrarna hoppade i säng direkt, då startar ett hormon i kvinnan, som limmar fast henne vid mannen ett tag, leder till att om du träffar en idiot är du snart sambo – gift med en idiot, och det håller sen i max 18 månader.

Den som vill veta mer hänvisas till Botten upp, som nog är den bok som gjort mest nytta, om jag ser till antalet läsarbrev.

Den har en egen hemsida; www.bottenupp.net.

bottenupplasre

https://youtu.be/aSMkpf53aLk

Spread the love
Om Lena Holfve 9188 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.