Läsaren Ivan; Vad hjälper det?

aalbert

lbVisst kan man tycka att om man skaffar sig mat för att klara sig i tre veckor eller mer att det löser problem åtminstone för ett litet tag men enligt min egen övertygelse är det inte ett lager av mat som avgör ens framtid, men det är inställningen till situationen. Rädsla eller acceptans med ett lugnt sinne?
Snip
Om det skulle råka bli missväxt i flera år vad hjälper det att bunkra lite mat?
Under 2:a världskriget har det varit två klasser i samma skola i Tyskland med två olika fröknar. Den ena fröken hade inställning av brist på mat vilket resulterade i att hon och hennes elever blev sjukligt magra. Den andra fröken tackade för det som fanns och såg ett slags överflöd trotts dessa knappa förhållanden. Hennes klass tappade mycket lite i vikten.

Det finns faktiskt 40 000 betarianer i världen. Vill man klara sig så måste man ha samma inställning till maten som ett barn som går förbi en godisbutik men lägger inget märke till den för att den har aldrig smakat, den går bara förbi. Bara en människa med ett sådant starkt psyke klarar av detta. Den minsta längtan efter en brödbit som någon annan äter, begär eller rädsla kommer att ha en effekt som kan leda till den fysiska kroppens bortgång. Det är människans sinne, känslor och tankar som skapar verklighet.

Med tanke på all prat om att äta rätt, om hur viktigt det är att få mat, om kalorier, tallriksmodellen m.m. kan jag tänka mig att vid brist uppstår det panik av stora mått.
På min blogg finns det en artikel ”Att leva på ljus” https://vk.com/@ivansblogg-att-leva-p-ljus

Jag önskar dina läsare att vidga sina vyer ytterligare med ett helt annat tankesätt som de kan prova på att göra verklighet av vid brist på maten.
En gång läste jag om en polsk familj som åt mindre en hälften av det som vanliga människor stoppar i sig. De åt med tacksamhet och medvetet och kände aldrig någon hunger. Här vill jag alltså ge exempel på ett annat tankesätt.

Jag kom på ett exempel till. Det fanns en man – medium i Tjeckien som hette Břetislav Kafka. Jag har hans böcker i bokhyllan. Han såg energier och experimenterade på olika sätt. I ett av hans experiment hypnotiserade han en konstnär som levde och jobbade i sin ateljé. Han sa till honom att äta av de äppelträd som fanns i hans ateljé. Konstnären har ätit äpplen i ett helt år från ett träd som egentligen inte fanns i verkligheten och mådde hur bra som helst.

John Lennons fru har på detta sätt räddat sig själv och sitt yngre syskon när de gick som barn bland ruiner utan vatten och mat i flera dagar. De föreställde sig den godaste maten och åt vilket gjorde att de överlevde krigets följder.

Tanken är skapande!

Skärmavbild    klSvar; I ”Könskriget” tror jag att det var, skrev jag för nu snart 40 år sedan att det finns bara två känslor; kärlek eller rädsla. Den, och hat som är samma sak men i en annan form, smäller till snabbt i den moderna människan.

Rädsla blockerar hela systemet, och ett treveckors matförråd handlar mest om att mota iväg den så att du ens kan tänka. Det andra du uppnår är att du slipper ge dig ut i en miljö där full panik råder i den första fasen.

Vi blev alltid insnöade i mitt barndomshem, ett eller femton dygn, och jag är tacksam för att det alltid fanns ett gediget matförråd i huset.

Det behöver inte vara några märkvärdigheter, och inte innehålla annat än det du ändå äter. Dvs du tar en burk ärtsoppa ur förrådet, och köper en ny burk nästa gång du handlar, och ställer den längst bak i din fem-burks-rad med ärtsoppa.

Det konstiga är att folk inte har det vilket vi alltid haft i alla tider. Folk är lärda att staten fixar allt, och det är väl därför? Men nu skrev den i kris-broschyren att den är ett verktyg så att du kan ta ansvar.

Vilket känns som ett hån eftersom just vår stat har sagt under hela min levnad; Allt innanför staten, ingenting utanför staten.

 

 

Om Lena Holfve 18099 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

2 kommentarer

  1. Självfallet är det inte fel att ha ett matförråd. Frågan som inställer sig varför man har den. Är det rädsla för brist? Är det rädsla för att man inte ska ha något att laga? Då har man byggd sitt matförråd på fel grund och ifall inte en ändring av tillgång kommer till stånd så blir det av en sådan människa ett monster som kommer att gå över lik efter en bit mat!

    Har man ett matförråd av andra orsaker än ovanstående är det helt i sin ordning och dina råd kommer på rätt plats. Jag som en vanlig löntagare skulle kunna tänka mig att ha någon säck ris hemma och kyl full med grönsaker p.g.a. prisstegring. Maten smyghöjs hela tiden prismässigt och tar allt större del av inkomster jämte energipriser. Av den anledningen är det inte alls fel att ha ett litet extra matförråd.

    En annan anledning är en plötslig och tillfällig händelse som kan inträffa. Det kan vara kraftigt snöfall eller en annan händelse som isolerar människor från möjlighet att skaffa sig maten för tillfälle. Jag har för mig att i Schweiz är det straffbart att inte ha ett matförråd p.g.a. svåråtkomligt terräng vid kraftigt snöfall.

    Mitt bidrag i denna diskussion går ut på att det finns ytterligare möjligheter bort om rädsla och begär. ☺

  2. Ovanstående kommentar tillhör Ivan; Det var lite strulig med inloggning och därför blev det ”Anonym”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.