Läsare om AI

aalbert

lbBåde Buddha och Pythagoras varnade om distraktionen redan för 1000-tals år sedan. Och då fanns ingen nämvärd teknologi. Idag är distraktionen så gott som oändlig för den vilsna människan, distraktionen bort från oss själva och svaret om vem jag är. Det är nog det som är grundproblemet, inte AI. Identitetkrisen exploderar med den teknologi som görs tillgänglig nu. Frågan är om vi kan hantera det innan vi har egna svar på de stora existentiella frågorna.

Jag tror också att identitetslösheten är problemet, och det är i mina ögon olösligt så länge som sociologin styr, men om det problemet ”exploderar” kommer lösningar. Tar Indien över, som jag tror, kommer deras metoder, och vi har en handfull läsare nu som testar dem – de håller på med egna energikartor – så får vi se var de landar.

Om Lena Holfve 18098 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

4 kommentarer

  1. Det är naivt att tro att teknologi paradigm kommer att stävjas av tex.Indien enligt min mening.
    Mänskligheten har alltid anpassat sig efter teknologin och inte tvärtom..Ideologin är bara sekundär.
    Det finns gott om tänkare som tror att den nya AI och kvantum teknologi kommer från ockult källa, tex .Antony Patch pratar om det och många andra..
    Miten om Atlantis säger att det var högteknologiskt civilizacion och det var deras fall enligt Platon.
    Men sanningen är att vi inte kan stoppa utväcklingen som egentlige gäller främst kommande generationer,eftersom de kommer inte ha någon utväg när allt kommer på plats.

  2. Jag har inte påstått att Indien stävjer ny teknologi, tvärtom, de har som första land i världen börjat införa flygplatser som är helt solcellsdrivna. Inom kort är nog all odling giftfri, robotar lär plocka ogräs. Vi kan inte stoppa det här och visst är det så att föds du nu hamnar du bland bensinbilar och föds du om tio år hamnar du bland bilar som går på luft, saltvatten, osv.

  3. Jag menade som att jag tror.. att indiskt sätt att tänka eller lösa problem ( som är så bra tex kring hälsa)kommer ocså att ge vika …I början kommer vi att se fantastiska under som solceldrivna hus eller bilar frekvens medicin och giftfri mat men det finns andra sidan av medaljen..
    Vi kommer att bli fullständigt beroende av teknologi och kommer att förlora våra kunskaper så småningom..om hur man brukar jorden tex utan drons ..( inte så länge sedan ,våra föräldrar odlade grodor giftfri och hade kundskap)
    Det som kommer att hända är att vi kommer att förlora vår autonomi och blir beroende för livet av AI systemen som kan komma i gudarna ska veta ..vems händer)

  4. Ok, jo jag ser det också och allt har två sidor och allt beror på syften. När vi odlade giftfritt var vi cirka 2,8 miljoner i Sverige. Vi är mer än tre ggr fler nu så även om det finns många som kan verklig eko-odling skulle det vara svårt att förse 10,3 miljoner med gifria grönsaker utan robotar som sliter upp ogräs. Det skulle bli väldigt dyra grönsaker om människan ska rensa så mkt ogräs som det blir på stora arealer. Sen dyker det upp ngn maskin som inte är bra får man väl lösa problemet då det uppstår. Jag ser ju att byråkrater lär få svårare att jävlas med folk. AI har inga fördomar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.