Läsarbidrag om Kina

Skarmavbild    kllbTidigare nöjde sig regimen i Peking med att länder som gick emot kinesiska intressen isolerades under en tidsperiod, bad om ursäkt och ”erkände” att de hade fel.

Med de nya lagarna som gäller alla överallt spänner Pekingregimen musklerna ytterligare. Läs mer


Skarmavbild    klMan glömmer hälften, när man skriver om denna asiatiska kultur, nämligen att du ska inte skriva eller prata om problem, du ska lösa dem.

I väst vill vi debattera, gapa, skrika, demonstrera, köra namninsamlingar,  gärna sprida falska okollade påståenden, skriva artiklar och insändare, och tala i timmar samt skriva om problem på FB.

I Asien ska man inte det, ser man ett problem måste man tala med den som kan lösa det, och helst innan nån dör. Debatterar man problem, och känner att man har ”vunnit debatten”, tror våra hjärnor dessutom att problemet är löst – du har ju handlat. Det är så hela väst har hamnat i handlingsförlamning.

-Hej, Borgmästaren, de unga studenterna kör som galningar på min gata, behövs nog farthinder, snart dör en unge!

Se artikeln om åtalshot här i TRNC pga FB-poster.

Skarmavbild    kl

 

Ska denna artikel med i årsboken?

Klicka på det antal stjärnor du vill ge den.

Du kan ge feedback!

Hur kan den bli bättre?

Tala om hur den kan förbättras!

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.