Läsarbidrag, stulna texter och lika snodda analyser

nyaboken

En läsare har lämnat in en lång text som jag inte hade publicerat alls om vi inte hade varit en sluten och liten grupp eftersom det med 99,99% säkerhet rör sig om flera upphovsrättsbrott.

Den är undertecknad Lars Bern, vilket förklarar saken, också varför YouTube tog ner ett program med honom nyligen?

När man som författare skriver texter, som får läsaren att tro att man är läkare, lever man farligt. Bern är inte läkare, men folk kommer att tro det, och då talar vi bedrägeri. Det är rent vansinne att skriva texter som den nedan, och utan källhänvisningar kan vi vara säkra på att det mesta är stulet.

Du kan jämföra med att du plockar hundra meningar ur min bok om parasiter t.ex, och så limmar du in dem i en artikel, och undertecknar med ditt namn, publicerar den och ber folk SMS:a in pengar för att ”författaren” ska ha råd att lägga ut gratistexter… Går du till min bok ser du samma texter eller analyser men med källhänvisningar till läkare, forskare, studier.

Läsaren får dessutom gärna faktakolla:Ventilatorer hjälper ofta inte eftersom problemet är brist på blodkärl genom vilka syreutbyte kan äga rum.” Jag tror att det saknar bäring helt.

Liksom hela texten om varför folk blir långtidssjuka känns som nys. Bern flätar snodda texter, från läkare förmodligen, med sina egna gissningar och rena påhitt.

Det är alltid så med Bern att han hittar på men låter som en väldigt kunnig expert. ”Sjukhusresultaten visar att de allvarligaste Covid-19-fallen är personer som har en eller flera av de ovan nämnda underliggande tillstånden.” är rent påhitt.

No way han har kommit åt 6 681 dödas journaler.

Mycket av det han skriver om för mycket socker t.ex. gäller Sverige, där det är socker i allt inklusive bröd, där jag befinner mig används mycket lite socker. 90% av sockret i Coca-Cola är borttagen i Indien, där smakar den avslagen Cola.

Industrimat är vanlig i Sverige, men finns knappt på andra ställen, Covid 19 är en global historia, och texten nedan kan inte appliceras över hela klotet. Det är 1.460 000 döda, och Bern har inte utrett 1.460 000 dödas journaler.

Men jag vet att han är hjälte, min döda vän Karin lyssnade på varje ord, så hon vågade inte gå till doktorn alls, och vände sig alltid till veterinären, och hon dog i hjärnblödning. Veterinären hade väl stängt.

I USA är det ännu vanligare med folk som inte vågar gå till läkare längre, sa en mig närstående som bor där, men det gäller bara republikaner. De är uppenbarligen målgruppen. Karin var SD.

Läsarens inlämnade text, men videor är inlagda av mig för att ge en bild av vilka som är bestulna. Texten var inlämnad som en kommentar som är borttagen av upphovsrättsliga skäl.

 

lbCovid-19 är en metabol sjukdom.
Riksföreningen för Metabol Hälsa
För att förstå sambandet mellan metabol sjukdom och Covid-19 bör vi koncentrera oss på kolhydratmetabolismen. Följande är metabola sjukdomar som faller inom den kategori som har relevans:

Prediabetes
Typ 2-diabetes
Insulinresistens
Hypertoni
Hjärt-kärlsjukdom
Stroke
Cancer–inte alla men de flesta
Fetma–inte alla feta är metaboliskt sjuka men ca 80% är det
Inre förfettning

Sjukhusresultaten visar att de allvarligaste Covid-19-fallen är personer som har en eller flera av de ovan nämnda underliggande tillstånden. Dessa tillstånd är även mycket vanliga bland våra äldre på äldreboenden och under hemtjänstvård. Skolmedicinen botar nämligen inte de metabola sjukdomarna utan man sätter bara in symptomdämpande kemikalier. KOL och astma finns också på listan över underliggande tillstånd, men senare utvärderingar visar färre negativa konsekvenser där än förväntat. Vad är då kopplingen av metabol sjuklighet till Covid-19?

Det har visat sig att Covid-19 inte i första hand är en respiratorisk utan en vaskulär sjukdom med respiratoriska konsekvenser. SARS-CoV-2 (SC2) viruset angriper nämligen i första hand kroppens blodkärl. Blodkärlens insida är täckt av ett enkelt lager endotel. Endotelfunktionen har en central roll vad gäller cirkulationen och regleringen av blodflödet. Endotelet har flera uppgifter, varav en är att skydda det område där blodet strömmar i blodkärlet och även att släppa igenom vissa ämnen till musklerna. Utanpå endotelet finns ett ytlager av ett hårliknande ämne (vänt inåt där blodet flyter) av glykosylerade proteiner som kallas glykokalyx. Det är ett mycket halt ”hår” (cilier) som håller blodet flytande i en riktning. Blodet flödar inuti blodkärlet som är fodrat med endotelet och glykokalyxen. Den senare är ett viktigt skyddande skikt som oavsett flöden i blodet bildar en barriär mellan blodet och endotelväggen.

Glykokalyxen är inte ett passivt lager celler utan det styr viktiga funktioner i kommunikationen mellan blod och kärlvägg. Den binder ett tjockare lager icke-cirkulerande blodplasma till sig. Lagret bryts snabbt ner vid t.ex. inflammatoriska tillstånd som sepsis och högt blodsocker, varvid kärlväggens funktion rubbas.

Glukos skadar glykolyxen, inte bara från långsiktig hög kolhydratkonsumtion, utan även från en enda stor måltid med mycket glukos. Att äta mycket kolhydrater i en måltid eller i de flesta måltider, som i en typisk amerikansk kost, blir detsamma som att äta socker och alla sötade livsmedel, korn och stärkelse, de flesta frukter, juice och läsk. Det orsakar en stor glukosbelastning i blodet. Högt intag av glukos/kolhydrat skadar glycocalyxen så att den bokstavligen kan förstöras. De flesta processade livsmedel innehåller ofta socker, korn och stärkelse, så de uppfyller alltså denna kategori även om de är konserver av kött eller grönsaker.

När glykooclyxen skadas avlägsnas alla hinder att komma åt endotelet, vilket möjliggör skador. Endotel kan bli inflammerat av något i blodet, inklusive patogener, såsom virus. Industriellt processade fröoljor i kosten är ett annat exempel. De ger upphov till transfetter som även är starkt inflammationsframkallande. Sådana inflammationer initierar de kärlskador som senare ligger bakom olika hjärtkärlsjukdomar.

Personer med metabol sjukdom på grund av för mycket kolhydrater i kosten har ofta höga blodsockernivåer, vilket alltså skadar glykolyx. När glykolyxen är skadad kan det ta 8-12 timmar för den att återhämta sig. Så om man äter en kolhydratrik måltid, såsom potatis, ris, bönor, ett par skivor bröd, en pastarätt, en bit kaka, ett glas fruktjuice, läsk, eller en stor portion tropiska frukter, etc., då orsakar det en öppen sårbar tidsperiod på 8 till 12 timmar under vilken tid SC2-virus lättare kan attackera endotelcellerna i blodkärlen. Hos metabolt sjuka personer med högt blodsocker, är glykolyx permanent skadad och inflammatoriska skador på endotelet är vanliga.

 

Vitamin C behövs för att proteinet kollagen, som finns i blodkärlens bindväv, ska bildas normalt. Det behövs som reducerande medel då molekylärt syre används för att hydroxylera prolin och lysin så att kollagenfibrerna skall kunna korslänkas till varandra. Allvarlig brist av vitamin C leder således till att mängden kollagen i bindväven minskar och blir av dålig kvalitet. Det ger svag vävnad med blödningsrisk som följd. Detta är grundorsaken bakom sjukdomen skörbjugg som en gång skördade tusentals sjömäns liv under långa tider till havs.

 

Att få in SC2 virus i endotelcellerna är dåliga nyheter, på grund av kaskaden av händelser som den initierar. I lagret precis under endotelcellerna mellan endotel och muskeln finner vi von willebrand-faktorn (VWF) som spelar en viktig roll för blodets koagulation. Ifall endotelen skadas, spelar VWF en viktig roll för koagulationen för att stoppa blödningen. Anledningen till detta är tydlig: skadad endotelvägg kan leda till kraftig blödning, så det är viktigt att koagulera skadan så fort som möjligt. Detta skiljer sig inte från när man skär sig i fingret.

Koagulationsfaktorer, såsom d-dimer, fibrin, protrombin och andra finns vanligtvis i överskott i SC2 infekterade kärl. Det orsakar små blodproppar i arteriolier och kapillärer i lungorna, eftersom viruset angriper endotelcellerna i lungorna och där orsakar inflammation som ofta ger blödning. Massor av kapillärer i lungorna får små tromboser som ett resultat av skadan på endotelet. Detta liknar lungemboli (PE), förutom att PE är en stor blodpropp, som ofta kan tas bort, men i detta fall finns det hundratals blodproppar i de viktiga kapillärerna i lungorna. Dessa små blodproppar bildar massor av tromboser som förhindra syresättning. Lungorna, som vissa andra organ, försöker hitta vägar runt problemet med slutna kapillärer genom att skapa nya kapillärer, men utrymmet i lungorna är begränsat.

Lungorna kan inte byta O2 och CO2 eftersom kapillärerna är avstängda av tromboserna och då nya kapillärer formas, fylls lungorna upp med dessa. Ventilatorer hjälper ofta inte eftersom problemet är brist på blodkärl genom vilka syreutbyte kan äga rum. Så oavsett hur mycket lungorna pressas in och ut och fylls med syre, så går det inte in och ut ur blodet hos patienten. Det finns ingen syrerörelse i blodet. Detta är vad som ofta leder till ett fatalt resultat.

Förebyggande av det kritiska tillstånd där blodet inte får syre är sannolikt möjligt. Det viktigaste verkar vara ett väl fungerande glykolyx för att förhindra skador på endotelet och därför minimera risken att det blir infekterat av viruset. För att säkerställa att glycocalyx är intakt, är en bra strategi att undvika kolhydratrik kost och inflammatoriska processade fröoljor. God tillförsel av C-vitamin har även en stärkande effekt på endotelet som minskar blödningsbenägenheten.

Det är dessa skador på blodkärlen som sannolikt är huvudförklaringen till att många som tillfrisknat från själva virusinfektionen har allvarliga kvardröjande besvär och påverkan på flera organ i kroppen, något som kan leda till långa sjukskrivningar innan man tillfrisknar helt.

En hälsosam kost betyder olika saker för olika människor, och under normala omständigheter kan vi bara rycka på axlarna och acceptera våra olikheter. Men en sak har Covid-19 lärt oss, det är att metabol hälsa betyder mycket mer än att kontrollera typ 2 diabetes eller undvika övervikt. Metabola sjukdomar orsakade av för mycket kolhydrater kan förebyggas. De som redan är etablerade är möjliga att vända och mycket avancerade former är möjliga att få kontroll över. Vi måste verkligen sluta äta socker, spannmål, stärkelse, frukter som är naturligt höga i socker, fruktjuicer, läsk, och processade livsmedel och fröoljor. Den bästa kostregimen att följa finns väl beskriven av den brittiske kardiologen Aseem Malhothra i boken ”Bättre immunförsvar på 21 dager”. Han rekommenderar en kosthållning väl i linje med LCHF-kosten som ofta demoniseras av vår skolmedicin som i detta sammanhang gått helt vilse.

Det är oklart för mig hur mycket skada industriellt bearbetade vegetabiliska och fröoljor kan orsaka på glykolyx. Från liknande endoteletskador som orsakar hjärt-hjärtsjukdomar som leder till hjärtinfarkt, vet vi dock att processade fröoljor orsakar skador på artärväggarna. Eftersom de är skadliga för endotelet, orsakar de sannolikt skador på glycocalyx också. Detta innebär att vi måste undvika alla industriellt bearbetade livsmedel eftersom de nästan alltid innehåller någon form av socker och dessa dåliga oljor. Använd mättade animaliska fetter och undvik mat som har en innehållsförteckning och minimera intaget av blodsockerhöjande kolhydrater.

Lars Bern

https://www.metabolhalsa.se/2020/11/29/covid-19-ar-en-metabol-sjukdom/

 


Bern är ”expert”, utan källhänvisningar, på väldigt mycket liksom DT är det.

Jag har dessutom grävt upp tidigare, vid flera tillfällen, att Bern förfalskar, se kategori Lars Bern under gruppen bedragare.

Trump Leaves Hospital, Says ”Don’t Be Afraid of COVID”: A Closer Look

Om Lena Holfve 18170 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.