Lärdom, med facit i handen, så är Sverige inte bäst i klassen

Skarmavbild    kl
23 miljoner invånare

 

Taiwan är bäst i klassen, och ett gigantiskt skäl är nog att de hade handlingsplanen klar samt hade övat.

De gjorde även vi förr, inom Civilförsvaret, som lades ner. Vi har inte ens beredskapslager längre, och nästan allt vi benämner som ”det fungerar ju inte” hittar vi i schemat, och inte minst under punkten deadlock – handlingsförlamning.

fascismschemaskiss e
Klicka så blir den stor

När jag började lämna Sverige, pga spräckta bihålor, kom jag rätt snart att känna att det var också en befrielse att slippa all deadlock.

Igår skrev en läsare till mig, som lämnat landet och nu befann sig i Portugal, att det ”är helt andra energier här”. Det blir väl det då man slipper fascistbygget.

Taiwan hade aldrig någon lockdown, och den unge mannen i videon nedan beskriver hur de gjorde, och vi vet att armén var tränade i att ta hand om virusutbrott.

Där jag befinner mig i TRNC hade de också planen helt klar, men hade inte övat, och regeringen fick larmet på sitt bord en eftermiddag vid tretiden, och alla fick ett SMS runt 20.00 att ett virus uppstått, och vi ombads ringa ett visst nummer om vi fick feber.

De som ringde fick hem en ambulans direkt, virusoch de har 0 döda lokalbor och sen den 19 april har det mesta varit som vanligt.

Vi hade lite lockdown, man fick gå till matbutiken, apoteket, doktorn och ut med hunden, medan ”alla” sprutade med 30% alkohol och 70% vatten.

Det som främst skiljer är att här och i Taiwan, Vietnam, Sydkorea, Thailand,  med flera länder, pågår inte något fascistbygge alls utan man tog enbart hand om ett virus.

Jag lyssnade på Tegnell igår, som är en av de som är ansvarig för att vi inte ens har ett larm-SMS-system, inte hade några planer klara, än mindre hade övat, trots att alla vet att pandemier kommer alltid med cirka 18 års mellanrum.

Det hördes rätt tydligt att Tegnell uppfattar Sverige som bäst i klassen
Det är man inte, de är mer än dubbelt så många i Taiwan, så Sverige borde ha haft 4 döda, och 250 insjuknade.

Skarmavbild    klDet får anses vara normalt för en ansvarstagande stat som övat inför ngt alla vet kommer vart artonde år.

Jag ser också på allas uttalanden hemma att man jämför sig med USA, där det är totalt kaos inne på den sjunde månaden, och då har Sverige klarat situationen väsentligt bättre.

Jämför vi oss med Taiwan står vi i skamvrån, och det är lite obegripligt varför Sverige inte dödar viruset, 2-300 insjuknar varje dygn, och det går inte att få fram om folk har tillfrisknat. Tegnell har sagt att svensken får räkna med att leva med Covid 19 livet ut.

Tegnell kan inte känna till hur det är i många asiatiska länder eftersom han sagt att han inte tror på att det finns virusfria länder. Problemet löstes i maj. Konceptet är enkelt; man dödar och skadar viruset, och inte människor.

 

 

Ska denna artikel med i årsboken?

Klicka på det antal stjärnor du vill ge den.

Du kan ge feedback!

Hur kan den bli bättre?

Tala om hur den kan förbättras!

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.