Kvinnorna tar makten i väst

Skärmavbild    kl

folkbilderPå bilden samtalar jag med Arne Jernelöv, född 1941, som långt senare blev professor. Han var gift med en släktings dotter, och vi befinner oss på en släktmiddag. Min far, till höger om mig själv, och en svåger till honom lyssnar. Jag gissar att det var runt 1970, och jag gillade alltid att snacka med Arne som är extremt begåvad.

2010 utgav Arne boken Amazonia – den framtida värld där kvinnor styr (58 sidor, ny utgåva 2011).

I framtiden blir kvinnorna de dominerande.
Kvinnornas ökande inflytande förändrar den värld vi är vana vid och det är en förändring som pågått globalt i olika takt under de senaste hundra åren.
I den här boken redogör Arne Jernelöv för processen mot den framtida värld där kvinnor styr, här kallad Amazonia, och vad det kommer att medföra. Några områden som berörs är värderingen av »manligt« och »kvinnligt«, högre utbildning, löner och jobb, politisk makt och jämvikt och jämställdhet.

Amazonia har väckt många reaktioner. I bokens avslutande avsnitt bemöter och diskuterar Arne Jernelöv några av de synpunkter som framförts i debatten. Källa – Smakprov

Svensk forskare: Patriarkatet på väg att dö – kvinnorna tar över …

I Kerala i Indien lever de som elefanterna; Alla följer mamma
Jag upplever samhället som ett matriarkat. Kerala var officiellt ett matriarkat länge men är det i grunden än i denna dag.

rambo
Obeväpnad kärleksfull polis

Detsamma gäller här på norra Cypern där alla män jobbar rumpan av sig för att lösa de problem kvinnorna pekar ut.

I väst är män ofta ett problem, och inte sällan som trotsiga barn. Det sägs att folk som är 50 år är som tonåringar. Här är de milda, balanserade, mogna, supervuxna, och de löser problem på löpande band.

Man har väldigt mycket makt om man är den som bestämmer vad som är ett problem.

Om svenskan bestämde det skulle det inte existera våldtäkter t.ex. De är i princip utrotade här, och sker nån i Kerala blir det ett j-a liv. Man ur huse! De har tre per dygn på 33 miljoner invånare, och vi svenskar har över 100 på 10 miljoner. Här på ön har vi väl en vart tredje år i snitt.

Skärmavbild    kl
Klicka

 

 

 

 

Skärmavbild    kl
Till höger har vi mina senaste hjältar; kommuns ingenjör och borgmästaren som löste ett mycket stort problem för det var racerbana på min gata så de byggde farthinder.

Vill man ha den utvecklingen är steg 1 att göra sig av med tokfeminismen som bland mycket annat lett till att det finns väl ingen som ens kan ta kvinnor på allvar i Sverige?

Vill man rädda Sverige måste man börja där roten till allt kaos befinner sig och det är snedvridningen av energierna.

Rachel Maddow Yearbook Then Now FeminismVi lever idag i ett väldigt mansdominerat samhälle där många kvinnor fått gått in i en maskulin energi, en presterande energi som gjort att många kvinnor tappat kontakten med sin feminina energi och därmed tappat bort sig själva.

Manlig energi handlar mycket om närvaro, styrka, säkerhet och medvetenhet. Den är givande, logisk, action, givande, penetrerande och kraftfull, logisk tänkande m.m.
Att vara en ”doer” är typiskt för manlig energi. Läs mer

n

Det var Hussein som fick mig att fatta
Han äger en finkrog, öns bästa på många sätt, och han tillhör öns Kennedyfamilj, han, hans fru och två döttrar mår kanon, och han titulerar mig alltid Lady Lena. Vill jag bli kallad för jävla kärring får jag bege mig till Arlanda.

Jag var där på hans krog med en svenska, och hennes dotter, som ville flytta hit, och han talade med dem om arbetsmöjligheter. Rätt snart, då han hört hennes CV, sa han till dottern att du kan få jobb här, jag anställer bara kvinnor!

Jag hajade till, och var beredd på att svenskorna skulle sexualisera det, vi sexualiserar precis allt, men det gjorde de inte, och han förklarade också gestikulerande varför…
-Jag blir engagerad då jag skapar, och gör en kock fel gastar jag till, jag kan inte ha män i köket för de vill snudd dra kniv och slåss i det läget, medan kvinnor säger;
– Ja, ja, vi älskar dig ändå!

Han har alltså räknat ut att det blir för mycket maskulin energi i hans krogkök om han har manliga kockar för de vill genast stångas med honom…

maskulin energiVi skulle nog genast klassa det som mansgriseri, han som kör patriarkat, och det hela skulle givetvis sexualiseras därför att vi betraktar aldrig energier.

Skärmavbild    kl
Svensk tant, totalt förvandlad i Indien på 6 månader

Jag känner Hussein rätt väl, sen 8-9 år, och jag förstår att det blir ”för mycket” i köket om många står på med initiativtagande.

Han har löst det galant; han anställer bara kvinnor!

Det Arne skriver om behövs förvisso i hela väst men inte här, och det lustiga är att man lär ut i Sverige att kvinnor är så fria och har det så bra där, och här är de ofria och har ett helvete – det är precis tvärtom.

Skogstokigt arg!
Jag minns en svenska i 60-årsåldern som blev rosenrasande då jag sa att kvinnohus saknas.

Vad ska man med dem till om kvinnorna ofta äger huset, fick ett då hon gifte sig av sin familj, du åker in på minst 7 år om du klappar till nån, är du utlänning utvisas du eftersom det är nolltolerans mot våld, och dina polare vägrar prata med dig i minst ett år om du slagit till någon. Man bör ju ha kvinnomisshandel först innan man bygger kvinnohus.

nTill höger har vi en urtypisk turkcypriotisk familj, och i baksätet sitter en 19-årig son som alltid visar tydligt att han avgudar sin mor. Moderns ställning är mycket hög, jag skulle vilja påstå att mamma är nästan Gud. Eller som männen säger:
-Min första kärlek!

Maken ser mycket lycklig ut, och är det också. Män blir det; lyckliga av att få lösa problem, och de gör inget annat än att serva kvinnor och barn.

Amazonia lever jag redan i, och vill jag ha ännu mer Amazonia är det bara att bege sig ner till Kerala i  Indien där de lever som elefanterna; alla följer mamma och den feminina energin är helig.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ds9lRvNqcyU

 

 

 

masculine feminine balance

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.