Kulturprofilen ändrade kursen än mer?

Skärmavbild  kl

När skandalen briserade hade jag en gäst här i TRNC i tre veckor, med mycket djupa rötter i Kultur-Sveriges teatervärld, och vi kom att tala om J-C och ingen av oss två kvinnor trodde spontant på några våldtäkter eftersom J-C var känd för att flirta och stöta på kvinnor.
-Följer man med honom, just honom, bör man veta vad det rör sig om, tyckte vi. Det kan inte ha undgått någon att J-C raggar brudar, och det är inte olagligt.

Min väninna hade aldrig gått på ”Klubben”, och jag har aldrig satt min fot där, inte på några andra klubbar heller, och det beror väl på att ingen av oss är intresserade av sprit eller ens av de som springer på klubbarna.

Därefter kom en dom, som stod sig i Hovrätten, och som jag skummat, som gjorde klart för mig att det egna ansvaret numera är noll, och jag tänker på att en kvinna först kryper ner i hans säng, och där blir våldtagen, och sen åker hon till Paris efter en tid, och kryper ner i hans säng igen, och blir våldtagen, en gång till.

Det finns inget annat land i hela världen som har den sexlagstiftning som vi har, och den är inte nyttig, och om jag hade en ung dotter idag skulle jag nog kunna tänka mig tanken att lämna landet enbart pga det faktum att man lär ut till unga kvinnor att de har rätt att krypa ner nakna i sängen hos femtio år äldre män de inte känner utan att bli våldtagna – har de faktiskt rätt till – så gör det!

Det finns 246 länder i världen varav 196 är medlemmar i FN
Jag skulle nog vilja bo i ett land där fröken i skolan, grannen, bästisen mamma, ja alla vuxna, säger att du ska vara rädd om dig, inte utsätta dig ens för risker, och  inte följa med okända män, och absolut inte krypa ner i sängen hos folk du inte ens känner! Blir du våldtagen ska du inte söka upp gärningsmannen en gång till. Dvs jag kan då bo precis var jag vill – utom i Sverige –  eftersom det är normalt att råda unga kvinnor att inte följa med femtio år äldre män till deras sovrum.

Skärmavbild  klVi ska bli offer och bimbos
Men nu är det som det är, och i fascistbygget ingår att sänka alla intellektuella, och de ska föraktas av folket, och där är vi nog i hamn redan före denna soppa. Det är också urtypiskt feminismen att göra oss till bimbos, som inget fattar, samt offer om det händer något, vi inte kan ha fattat skulle hända, eftersom vi är bimbos.

Intressant är Katarina Frostenssons hållning, attityd och boken ”K” 
Den är berättelsen från en tid i landsflykt undan förföljelse och förtal, i november 2017 till maj 2018. Utifrån händelser under färdens gång reflekterar K , i samtal med olika resekamrater, kring en kabal, kring kollektiv, kriser, kamp och stor kärlek av Katarina Frostenson

”¿ att inte låta sig krossas av massan: ja, genom att stå emot.. Att tystnaden är något som inga vapen, ingen yxa rår på.” s.17

”Vi är ute ur Sverige. Ute ur den trånga stöveln.” s.17

”Anonyma röster skriker hot på telefonsvararen, att jag ska dra åt helvete, försvinna, dö.” s. 18

Nu kommer en ny bok; ”Klubben”
– Jag blev chockad, och den känslan har ofta återkommit sedan dess. I början skakades jag av att berättelserna rymde en så stor maktlöshet. Kvinnorna bar på en kunskap om kulturvärlden som inte fick benämnas och som absolut inte erkändes. Inför tanken på att jag kanske inte skulle lyckas publicera uppgifterna kände jag själv också en maktlöshet, och en sorts klaustrofobi, säger Matilda Gustavsson.

Under sex febriga veckor arbetade hon med avslöjandet. Den 22 november 2017 publicerades artikeln i Dagens Nyheter, där 18 kvinnor anklagade den så kallade kulturprofilen, Jean-Claude Arnault, som tillsammans med sin hustru akademiledamoten Katarina Frostenson ledde den mytomspunna kulturscenen Forum. DN – Källa

Likheterna mellan den konstnärlige ledaren Jean-Claude Arnault och musikproducenten Billy Butt är många.

 • Arnault kallades Kulturprofilen, Butt kallades Nöjesprofilen.
 • Anklagelserna mot dem fördes fram i medierna och ledde först efter uppmärksamheten där till polisanmälningar.
 • Brotten hade ägt rum flera år innan de polisanmäldes.
 • Båda var välkända och framgångsrika män, kända som flickjägare.
 • Båda hade medierna emot sig.
 • Båda dömdes utan några andra bevis än kvinnornas anklagelser och väninnors stödberättelser.
 • Båda ansågs för gamla och fula för att kunna få sex med unga kvinnor.

Billy Butt stod på höjden av sin karriär som musikproducent och skivbolagsdirektör när han anklagades för att ha våldtagit ett antal unga kvinnor som hade det gemensamt att de själva hade tagit kontakt med den i musikbranschen så mäktige Butt. 1994 dömdes han mot sitt nekande för nio fall av våldtäkt och ett våldtäktsförsök till fyra års fängelse. Hovrätten skärpte straffet till fem år och därmed var Butts karriär och rykte som bortblåst. Läs mer

Billy Butt är oskyldig till våldtäkt
Domen från 1993 på fyra års fängelse är felaktig och, med tanke på hur den byggdes upp, ett justitiemord. Redan när domen avkunnades fanns det skäl till tvivel. Som våldtäktsoffret som vittnade om hur hon först blivit våldtagen av Billy i Stockholm och senare sökte upp honom i London för att naken krypa ner i hans hotellsäng och, givetvis, bli våldtagen igen. Varefter hon presenterade honom för sin bästa väninna. Eller målsäganden som berättade hur hon steg upp, gick ut i badrummet och avlägsnade en tampong i stället för att låsa in sig och därefter återvände till sängen så att våldtäkten kunde fullbordas. Domen vimlar av sådana orimligheter.
Läs mer; Billy Butt är utsatt för ett justitiemord

Leif GW trodde att Kulturprofilen skulle frikännas, och det trodde jag också, därför att gärningsmannen måste ha ett brottsligt uppsåt och förstå att han våldtar, och det är omöjligt om kvinnan frivilligt kryper ner i sängen flera gånger, och dessutom återkommer efter en tid, och kryper ner naken igen. Han har inte en chans att förstå att han har våldtagit henne, som ger honom sitt telefonnummer efteråt.

Hur det här gick till undrar jag över…

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.