Knarket har kommit, men…

n e

Norra Cypern har varit isolerat, på gott och ont, sedan kriget 1974, och gränserna började öppnas i början av 2000-talet. Idag finns det åtta övergångar mot syd, som är med i EU, och västs problem väller därmed in. En engelsman har precis fått sex år för knarkförsäljning.

Om jag backar bandet sju år påstods det då att det skulle ta en vecka att få fram lite rökbar narkotika, och den ansågs komma upp till norr via diplomatbilar från syd. Idag finns knarket att få tag på inom ett dygn, men än så länge inga synliga narkomaner på stán, och staten har svarat med knarkhundar vid flyget, alla hamnar och slumpmässigt på stán. Paket som sänds in får man öppna med en post-tullmästare framför sig och de söker då efter knark, vapen och västerländska mediciner.

livstid

En känslosjukdom
Man har förstått sambandet mellan helt känslomässigt avstängda människor och narkotika. Vår press skriver bara ”mord” men aldrig bakgrund vilket görs i hela världen. Svensken vet därför inte att 8 av 10 våldsbrott är alk-drogrelaterade, och har varit så under hela min levnad.

Här får man veta att mördaren var påtänd:
Aşır had pleaded temporary insanity due to taking synthetic cannabis before attacking the 37-year-old on April 20 last year, on the Cyprus International University campus.
Läs mer


Man har aldrig haft ett knarkmord förr, och hela ön skakar

När jag intervjuade den nuvarande finansministern sa han att demokraterna vill att de som knarkar ska få hjälp, och langare ska helst låsas in, och det gör inget om man kastar nyckeln. Han betraktade dem som gränslösa massmördare.

Han hade solklart för sig att kriminella affärsmän handlar med droger, och jag har t.ex. försökt påpeka i 40 år att det är så. Men vi har vår sociologi…
Narkomaner finns bara i socialgrupp 3-5 för det blir man av att vara fattig… Sverige rapar den tesen trots att man har gissningsvis Europas eller världens sämsta missbrukspolitik. Droganvändare: Den svenska narkotikapolitiken dödar oss | Metro  / FN: Sveriges narkotikapolitik lever inte upp till mänskliga rättigheter.

Den aktive har sällan resurser att ens tänka – än mindre organisera
Man tror att de som brukar också är langarna men det finns inga brukare som investerar en miljon i smuggelbåtar och organisationskedjor. Förutom min gedigna erfarenhet ifrån rätten har jag två barndomsvänner, som jag inte har sett live på 40 år, som båda blev knarklangare.

Kollar jag båda via Facebook idag sitter en i en etta utanför Stockholm, och kallar sig själv för ”ett mänskligt vrak” 67-68 år gammal, och den andre stoltserar invid en stor segelbåt i Västindien. Seglaren har av Aftonbladet kallats för ”en av Sveriges farligaste män” då han hade rymde från ett långt straff för knarksmuggling. När jag talar med poliser här säger de att langning är en kriminalfråga, utan minsta tvekan, men inte brukandet.

bestfunrun
Klicka

Knarkandet är en familjefråga
Det kommer aldrig att bli en samhällsfråga, och man ser poliser tala ut i media ibland, och de säger ungefär som så att langare är vårt bord men att ungdomar aldrig börjar är familjens ansvar.

Man tycks också ha studerat västländer, och kommit fram till en sak jag skrev i boken Fyy 17 för nu snart 40 år sedan nämligen att det gäller att ha roligt! Det var då man kunde börja skönja att Sverige skulle komma att bli extremt reglerat och tråkigt.

Ju större problem som uppstår här på ön desto roligare får vi, och just nu har ”Fun Run” genomförts och pengar har samlats in till nått. Ju roligare ungdomar har det desto mindre benägna är de att börja med droger. Pojkar speciellt behöver mycket spänning och det kan man få genom motorcross, att dyka i havet eller segelflyga, men man får det inte genom att sitta still i en svensk skola byggd för flickor jämt.


Ju mer pengar som behövs desto större festivaler
Jag har biljetter till den första vårkonserten uppe i bergen, men har ställt in på grund av besök, och pengarna brukar musikgå till gatuhundarna. Insamlingen till SOS och ambulanserna är klar för i år, och det blev också en massa partyn och tävlingar. Man vinner två saker med det systemet; mycket fester! Folket bestämmer vad folket vill ha och stötta. Ambulanser ville folk uppenbarligen ha.

Man har just firat Barnens dag
Då är det festival ”överallt” och de flesta butiker stänger vid två, och allt firande går ut på att hylla den nya generationen. De äldre tackar dem för att de finns, ungefär. Det brukar vara brandtal där man öser lovord över de unga. Man har också en stor fest då det är ”lärarnas dag” liksom mors- och fars dag.

 

barnenI år har de haft tre inbrott, och de är ännu så få varför ingen jag har talat med kopplar dem till droger. Men man är mycket upprörda över dem, och ansvarig minister har sagt att hon ska ta ett grepp om kriminaliteten. Hon har talat om att man måste förhindra att kriminella turister ens kan ta sig in.

Det är också lättare för spänningsfyllda unga män, som vill ha snabba bilar, att starta eget och det är nog så att ju krångligare momsblanketten blir, ju sämre lönsamheten är för småföretagare, desto fler snedseglare får vi. Just därför att unga män vill ha snabba och häftiga bilar. De flesta unga killar jag ser här har det, och det har jag noterat att det har de inte råd med i Sverige.

Man frågar rätt folk direkt här
Det har man sagt mig att AA och NA är experterna, och det är tal om att vid behov serva dem med ännu fler lokaler, och de jobbar dessutom gratis via sitt 12-stegsprogram där ”hjälparen” får ut minst lika mycket som den som ”hjälps”, se film nedan. Systemet ligger så långt ifrån vår hjälpindustri man nu kan komma. Det stora problemet med hjälpindustrin är att den är rätt ointresserad av att folk ska bli självständiga och inte behöva dem alls.

For too long we have overlooked the real experts – those who have consumed drugs, and those who may have suffered from dependency or addiction. We have a global drug problem, and it’s not what you think .

Jag har inte kollat om de känner till sambandet tungmetallsförgiftning och droger men det ska jag kolla upp. När du får metaller i dig försvinner lithium vilket många söker självmedicinera via t.ex. alkohol; Ångest, psykiatrin och Mikael Persbrandt.

Eftersom vi har sociologin är alla orsaker i Sverige ansedda som sociala, och det är konstigt att man står på
Redan på 70-talet var det ett gäng psykologer och socialarbetare, som var inblandade i ”Alternativ jul”, och som tummades av aktiva knarkare att testa, och hela bunten blev som vilka sprutnarkomaner som helst. Sex månader tog det innan knarkroteln gick in första gången i deras bostäder som såg ut som vilka skitiga kvartar som helst.

 

 

ansECO DAY Festival of Büyükkonuk (Komikebir) Village

The Eco Day Festival is twice a year in May and October. This festival promotes traditional Cypriot customs, dishes and specialties.

Bellapais International Music Festival

The traditional North Cyprus Bellapais International Music Festival takes place yearly from May to June.

Famagusta Art and Culture Festival

The festival takes place from May to June.

Cyprus Theatre Festival

This is organised by the Nicosia Municipality and the event is held annually in September.

International Kyrenia, Zeytinlik, Templos Olive Festival

Girne Municipality (Kyrenia) holds this event every year in October. It is very popular celebrating the olive tree named the holy tree. It has all sorts of other traditions such as silk art and offers different Cyprus dishes and traditional folk dancing.

Güzelyurt Orange Festival

Güzelyurt Municipality organises this event yearly from June to July.

Girne Art and Culture Festival

This event is held every year in August. There are many traditional activities and concerts during the period.

Iskele Traditional Festival

Iskele Municipality runs every year during June-July.

Mehmetcik Grape Festival

Mehmetcik Municipality is organizing this event every August.

 

Geçitkale Hellim Festival

Geçitkale Municipality organises thischeese festival every year between August-September.  Villagers offer their delicious products made from hellim.

 

Tatlısu Carob Festival

Tatlısu Municipality organises this event every September.  You can taste many products produced from the carobs during the festival.

 

Tepebaşı Tulip (Tulipa Cypria), Lapta Festival

The Tulipa Cypria tulip is now under protection in North Cyprus.  Nature lovers organise this event in the village of Tepebaşı, Lapta every year in March.

 

Lefke Walnut Festival

Lefke is organising the Walnut Festival every year in June.  Villagers show off their best products of ”ceviz macunu” (walnut desert) at the festival. Lefke Municipality is organising this festival yearly in November.

 

Lapta Tourism Festival

Lapta is one of the popular tourism destinations in North Cyprus. The municipality is organises this tourism festival yearly in June. Many activities and food and entertainment can be found during the festival.

 

Bellapais Silk Cocoon Festival

This is held every year inMayand takes place in Bellapais where yıu can also visit the famous Gothic.  In May villagers exhibit their handicrafts made by silk cocoon.

https://www.youtube.com/watch?v=o5o7I13WZyw

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

5 kommentarer

  1. Tack, ja det går fruktansvärt fort I Indien just nu. Men indierna är inte så kuvade som Europas så jag är inte så säker på att man lyckas där, de lär inte släppa in multiinternationella bolag så lätt.

  2. Vet inte varför dom har valt Indien som beta-test. Kanske dom anser att väst har ingen koll på detta stora land. Dom rider ju på åsnor och har stampat jordgolv. Då väljer man något teknologiskt land, tänker Svensson. Så kan skummisarna fortsätta med sin agenda i skymundan. Hoppas dom som är vakna går ut i internationella alternativa medier och varnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.