Klokt av Trump, men oljepriserna lär nog rusa ändå

Skärmavbild    kl

Man vet aldrig i förväg när de utlyser oljeransonering, eller vilken ransonering som helst, och om det är något jag lärde mig 1973 så är det att ha full tank i bilen jämt om det är orostider. Är du ute och kör, och har lite bensin i tanken, och de smäller till med en ransonering är det inte ens säkert att du kan ta dig hem. Inga privatpersoner får ens tag på bensin innan man fått ut sina ransoneringskort etc. Om jag minns rätt tog bara det flera veckor. De enda som får tag på bensin hyfsat snabbt är militären, polis, läkare, ambulanspersonal till sina tjänstefordon.

Om Saudi och Iran skulle börja kriga på allvar kan du lita på att det lär bli ransonering men det kan det bli ändå eftersom halva Saudis kapacitet har gått upp i rök.

Publicerat 12/9 – innan det smällde:
I somras blev USA världens största oljeexportör. Det fick kronprins bin Salman att ta till hårdhandskarna och sparka landets energiminister. Nu ska hans halvbror försöka få styr på oljeexporten när underskotten ökar.

[…]

Kronprinsen vill göra Saudiarabien mindre beroende av intäkterna från oljeintäkterna, men än så länge utgör de fortfarande 70 procent av landets offentliga intäkter. Då är det mycket problematiskt att oljepriset ligger kring 60 dollar per fat. För att få balans i sin budget behöver Saudiarabien ett oljepris som ligger kring 80 dollar. Läs mer

Domstolsskadan tittar fram;
Skärmavbild    kl-Och var var den sparkade energiministern då det smällde? Vilka umgås han med? Nån i USA som vill ha upp oljepriset? Är det Iran är det en krigsförklaring.

Oljekrisen 1973 – Wikipedia

Oljekrisen 1973 ändrade allt – Nyheter – Kuriren.nu

Men…

https://www.youtube.com/watch?v=sVREpXjagBc

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.