Kinas månpyssel

Jag har skrivit (för) många gånger att jag tror att den osynliga handen sitter i Kina, och en av de smartaste saker man förde in i väst var debatten, pratkulturen, och medan vi har pratat och pratat har man handlat i Asien, och inte minst i Kina. Pratkulturen iscensattes  runt 1965-67 och inte minst via Maos inflytande i väst. Vi fick en debattimme i skolan på fredagar…. man tar sig för pannan.

Det tog 50 år att avliva världsberömt handlingskraftiga människor och förvandla dem till snackpåsar

För några år sedan såg jag en artikel i AB, som gick ut på att Kina är ett fattigt jordbrukssamhälle utom räddning… och vi vet att de i verkligheten har skapat en helt ny värld.

Nu sägs att de har varit på månen… odlar bomull där, och att de även har skapat en artificiell måne, för att fasa ut gatubelysningen, visste vi redan.

Nånting säger mig att det blir Kina som hittar nya planeter man kan bo på, och dit är inte reagerande pratande människor välkomna.

Den sovringen görs nu, på jorden
Det finns inget som förstört väst så mycket som debatten, och allt evigt pratande. Du kan aldrig agera när du reagerar – våra hjärnor klarar inte både och.  Så nu har vi en handlingsförlamning som lär gå till världshistorien därför att den blev västkulturens undergång; spiken i likkistan.
– Mycket snack, och lite verkstad!

Vi ska följa upp även detta skifte framöver; när det blir mer och mer synbart att Kina tar över som världsledare.

 

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

2 Comments

  1. Deras sociala kreditsystem är dock väldigt creepy. Får man minus-poäng så får man snabbt problem. Man kan inte köpa bussbiljett längre. Dom tar ens hund ifrån en och liknande. Ett sätt att uppfostra folk. Men det är möjlighetetn till maktmissbruk som skrämmer mig. Icke desto mindre är jag övertygad att det kommer hit också inom några år och tack vare EU kommer det gå fort att implementera det. Vi får heller inte glömma att Dårhuset vill alltid visa sig bäst i klassen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.