Vi hälsar på bekymrade västerlänningar i Kina, och två glada i Shanghai

Jag har frågat en del gamla läsare om deras bild av Kina har förändrats, sen jag påbörjade Kinaserien i höstas, se kategorin ”Kina”, och alla säger;
-Totalt!

Den vägen kan vi mäta den omfattande hjärntvätten hemma, rent känslomässigt i vart fall. Demoniseringen av andra länder och folk kan ibland få mig att tappa andan.

Nej, de hatar inte julen där jag befinner mig nu i ett litet muslimskt land… inte hundar heller… Nej, det är inte okej att mörda din fru… Du får 25 år på kåken. Jadå, vi har både bilar och dricksvatten. Nej, folk lider inte, tvärtom.

-Svenskens världsbild är helt skev, som Rosling sa, med fog, den är inte sällan helt skogstokig. De som för propagandan vidare jobbar absolut gratis åt krigsindustrin, det brittiska imperiets, och de arbetar för ett ww3.

Spread the love
Om Lena Holfve 9862 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

4 kommentarer

  1. Det hade varit bra om du lyckas få ner Ingrid att hälsa på. Kanske inte går just nu med tanke på restriktionerna. Å andra sidan verkar dom lyssna på dig. Hade varit bra om hon fått se och uppleva civiliserade muslimer. För här tjafsas det sedan många år att dom tänker ta över Dårhuset. För att få ge en liten annorlunda bild av muslimer än vad som är vanligt här uppe. Gick det att få ner Janne så. Hoppas hon tar på sig solhatt bara. Man vet aldrig. Vi är ju inte bara packåsnor men även envisa som sådana.

  2. Låt henne få se det klara vattnet till havs. En av de saker som imponerade på mig redan då. Den båt vi åkte på utflykt med kan ha haft delvis glasbotten men man kan ju ha kollat över relingen också. Att man kunde se botnen var helt fantastiskt när våra vatten är väldigt mörka. Kändes som att åka på ett jättestort akvarium med alla fiskar och växter man kunde se ovanifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.