Jag ler, och minns…

Lena Holfve

Nu har då det gigantisk förlaget släppt ”Är barn allt?” även som e-bok (42:-) och ljudbok (62:-) och jag har givetvis inte sett varesig omslag eller texter.

Jag minns december 1984, strax före jul, då jag slog upp morgontidningen, och det var en bild på mig och en på Astrid Lindgren, och min förlagskollega såg ut som en turk.

Jag klarade mig hyfsat, och om mig stod det att jag skulle signera kommande lördag, några dagar före julafton, på Åhléns i City.

Ingen hade frågat mig… jag hade tre små barn… snart jul…
Jag ringde förlaget, och talade med ”vaktmästaren”. Vår vd hade presenterat sig som ”vaktmästaren” första gången jag var där, och jag gick på det. Han ville nog bara kolla hur folk uppförde sig mot vaktmästarna, och jag var exemplarisk eftersom jag alltid behandlar alla lika.

Signeringsdagen kom ”vaktmästaren” hem till mig på Kungsholmen, iklädd två kassar barnböcker, och då jag kom åter från Åhléns red min äldste son på hans rygg, och de andra två bläddrade vilt i böcker.

Det blev straffet för Rabén&Sjögren, och jag kunde till och med få ”vaktmästaren” att betala ut förskott om jag sa:
– Måste nog ha förskott, behöver kläder, om du inte vill att jag ska uppträda naken i Sköna Söndag?

Inför nåt släpp, då han visste att jag skulle komma dragande med nakenhotet ringde nån från Åhléns, och sa att jag fick komma och ta vad jag ville ha, och låna ett dygn… ”Vaktmästaren” var långt ifrån dum i huvudet, och en mycket, mycket bra barnvakt.

Nu återser jag Bertböckerna, för de är på Egmont numera, och de var samman med mig och många andra i Rabén & Sjögrenhuset förr. Jag tror detta förlag blir lysande därför att de finns i princip i hela väst. Man anser att 55 miljoner kvinnor bara inom EU är ”utmattade” så jag hoppas att UMS-metoden tar sig ut i Europa.

Så är det, vi får veta sist men det stör inte mig avseende texter:
En av de svåraste kriser en människa kan ställas inför är ofrivillig barnlöshet. Det är en existentiell återvändsgränd. Vart ska man ta vägen? Det är en av de frågorna som den här boken försöker besvara. Hur kan man lösa problemet? Det finns många vägar att ta: artificiell befruktning, adoption. Men vilken väg borde man välja?

Lena Holfve är en svensk författare som har gett ut nio böcker under sitt egna namn, och ett par till under pseudonym. Hon är omtyckt för att hon på ett enkelt sätt förklarar livets svårigheter.

Egmont – Egmont – we bring stories to life

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.