Jag hoppas på en kioskvältare

Årets julklapp till alla som är helt slut är ljudboken ”Utmattad”.

När ”Sömnlös” släpps om några veckor blir den inte en kioskvältare samma dag men på sikt kan den nog bli det. Den kan lösa ett gigantiskt stort svenskt problem; lätt, superbilligt och smart.  Sömnproblem kostar miljarder för samhället men notan är dyr även på individplanet.

Om man ser till alla de problem som finns i Sverige kan ”alla” förstå varför det svenska folket inte kan sova. Ibland sägs 1/3 och ibland sägs att 50% vrider och vänder på sig, och får aldrig en vettig sömn.

En FB-kompis kom på att vi har flest singelhushåll i hela världen. Ensamheten gör att man inte kan sova… oro för…

 

Allt det skulle kunna stämma rätt väl om hjärnan brydde sig men det gör den inte egentligen
Du kan via tankar jaga upp den, till viss del, men det krävs i princip att dina ögon registrerar ett lejon som kommer emot dig, du börjat springa… ja, då skickar den ut en order om att det snabbt ska produceras adrenalin så att du också orkar springa. Är du förgiftad av koppar skickar den ut stresshormoner för att du ska fatta att kroppen är förgiftad.

Det är hjärnan som bestämmer, alltid, och den sköter om din sömn via hormoner som meddelar när det ska sovas och när du ska vakna.

Hjärnan är främst ett fysiskt organ, och inte ett psykiskt
”Alla” vet att om man dricker Coca-Cola, kaffe etc sent så kan man inte sova och ”alla” vet att om man försöker sova i ett rum som är +30C varmt fungerar det illa. Vi vet alltså att det finns saker man kan dricka som gör så att man INTE kan sova. Men det finns också motsatsen;  saker du kan äta som gör så ATT du sover! Vi vet att för hög värme gör så att vi INTE kan sova. Men det finns mängder med saker du kan tillföra superlätt som gör så ATT du sover.

Så, via Coca-Cola & kaffesnack kan jag få med mig ”alla” på att det är en fysisk fråga
Men vi är omringade av nasare av mediciner  och ideologier som vill att det ska vara ”psykiskt” så de får sälja på oss piller.

De säljer fler och fler, och sömnstörningarna blir bara värre och värre och drabbar fler och fler, och ändå får man rådet att fortsätta med en metod ”alla” borde se inte fungerar. Sjukt mycket pengar – därför matas vi med piller.

Många gör det för de vet inget annat
De har inget alternativ. Nu tar jag hem smarta välfungerande metoder ifrån Asien, och de har 5-6000 år på nacken, har testats av miljarder människor, och i vårt land av ett par tusen svenskar under 1,5 år.

Nästa testläsare uttalar sig om nya ”Sömnlös”, som kommer i mars nångång:

”Nu har jag läst Sömnlös och jag tror att den har kapacitet att revolutionera livet för det sömnstörda Sverige.

Den är snällare än både Utmattad och Mögelförgiftad och jag tror det gör den mer tillgänglig för den stora massan, och mindre skrämmande för etablissemanget. Det som är nytt med den här boken är att det är mer humor och mindre nedsabling jämfört med mögelboken och även utmattad, det tror jag kommer att gå hem. Där är också så många olika tips och råd att alla bör hitta något som passar.

Jag gillar också att du släpper brödsmulor lite här och där som leder till andra, intressanta resonemang, men utan att gå in på dem närmre. Det inbjuder till att öppna sinnet och skapar ett intresse efter mer.”

Så, fundera igenom vilka du älskar, som inte kan sova, så har du nästa födelsedagspresent klappad och klar nu – snart. Boken bör komma den andra veckan i mars.

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Årets julklapp till minst en femtedel av svenskarna är boken ”Sömnlös” som e-bok.