Jag börjar fasa ut FaceBook

lh

nWhatsApp, som är ett gigantiskt stort nätverk, köptes upp av FB för nåt år sedan, och i nuläget tycks vk.com vara fristående. Min adress där är https://vk.com/lenaholfves.

Det är mycket lätt att skapa ett konto, se film nedan.

I kväll kommer jag ut ur FB-buren
Jag stängdes av en vecka, och Utmattningsskolan stod med helt trasiga “skolgårdar” (FB-grupper) därför att samtliga mina inlägg, svar på folks frågor, var osynliga. Varför jag stängdes av och vad FB sagt kan du se här.

Eftersom de inte har nån lista, eller offentliggjorda regler, vet ingen när och om man stängs av eller varför. Det är som att köra på en väg utan vägskyltar och så dyker det upp nån polis som talar om att man begick ett lagbrott, man inte vet om, för fem minuter sen… Du kan överklaga, skriver FB, och visst kan du det men de svarar inte varför det påståendet får nog betraktas som en bluff och jag ogillar folk som bluffar och ljuger.

Det kommer att leda till, och har redan gjort det, att folk kommer dra sig för att ladda upp information av rädsla för att åsamka t.ex. en stängning av en av UMS grupper.  I det läget är FB kört. Vi kommer att lösa Utmattningsskolans behov genom att bygga ett eget forum inne i skolan i en domän vi äger och som är placerad i en säker server.

 

5 skäl till varför du bör överge Facebook för VK
Allt fler tröttnar på Facebook. Flöden översvämmade med oväsentligheter, reklam och dåliga användarvillkor tillsammans med en tilltagande censur gör nya alternativ intressanta. Här är de 5 främsta skälen till varför du bör överge Facebook för VK. Läs mer (Nya Dagbladet)

Wikipedia om VK.com

Spread the love
About Lena Holfve 11173 Articles
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.