Jag är 99% säker, det är felimporterat

Källa rubriken

Som vi har sett förr importerar man företeelser till Sverige, och förvanskar på vägen… ”Allas lika värde”, är ett exempel. FN talar inte om value – värde, de talar om dignity – värdighet. Alla har rätt till värdighet.

Jag har följt 12-stegsprogrammets utveckling i Sverige, sen det kom på 80-talet, då jag skrev ”Botten upp”,  och fram till 1991-92 ungefär, då jag vid ett studiebesök på Hazelden i USA kom på att det svenska är helt förvanskat. Det importerades av en kvinna som var grav missbrukare, och hon tog hem precis allt – utom det folk blir nyktra av. Hon dog också rätt snart.

En av mina bästa vänner, den numera i heatstroke avlidna Karin, var 12:a med 25-30 års nykterhet bakom sig, och hon höll mig informerad om den svenska utvecklingen. Hon sa ofta;
-Tack Gode Gud att jag gjorde behandlingen första åren!

Vi kom att studera litteratur skriven av Marcus Birro, där han beskriver sin tillknasade behandling, och Karin sa ofta att ”de har tagit bort det tredje steget helt!!!”.

Gud, den högre makten, universum får inte finnas i Sverige så man har skrotat dem… så det man skapar i Sverige är dry drunkare, som lider helvete, se video 2, och de går sen flera behandlingar, och gör steg 1, hela tiden…  och varje behandling kostar flis. I den mån jag har peppat folk att lägga in sig har jag pekat på möjligheten att förlägga den utomlands i USA t.ex.

Soss, kriminalvården, mängder med organisationer, har tagit sig in, och ska ”driva” 12-stegsprogrammet, vilket video 1 förklarar är en omöjlighet. Det ska drivas av 5:or till 12:or därför att hela programmet går ut på att om du hjälper andra hjälper du alltid dig själv.

Jag har hört, liksom att Karin hörde det, att 12: steget handlar om att hjälpa andra, fel, du hjälper dig själv i första hand, och du går mot ett spirituellt uppvaknande därför att du ”samarbetar” med den högre makten. I USA mötte jag 12:or som hade 40 års nykterhet bakom sig, samt författaren till boken King Baby, Tom Cunningham, och som handlar om Dry Drunk.

Den vägen hörde jag mängder med historier om hur detta ”samarbete” ser ut, och kan gestalta sig, och det var minst sagt fascinerande berättelser. Jag insåg redan då på 90-talet vad 12-stegsprogrammet är i verkligheten, och det är inget kriminalvården kan ”lära ut” eller ens ta ansvar för. De som talat ut nu om att de blev räddade har med stor sannolikhet fått del av den ”gamla” äkta behandlingen, och fungerande AA-möten, och som Karin ansåg fanns främst i Dalarna, under några få år. Krig uppstod sen och importladyn som dog vann den striden.

En annan stor skillnad mellan USA och Sverige var att i USA fanns äkta 12:or, medan vi hade dem jag kallar för 1-12:or, de gör första steget, skippar 2-11, och börjar sen ”hjälpa” folk. De är i princip tokiga dry drunkare, inte sällan elaka, vad jag har förstått.

Jag kan inte påstå att jag har forskat nämnvärt, men jag klippte scener för kanske åtta, tio år sen ur ett TV-program, jag ansåg att det var en ilsken dry drunkare med i det, och så sände jag över det till kontakter jag fortfarande har sen mitt besök, och bad dem läsa av.
-Kan inte bli en mer solklar dry drunk… och de förstod inte språket, utan gick på kroppsspråket enbart, och jag stängde också av ljudet sen, och det stod helt klart för mig också. Den individen har säkert fått behandling många gånger, men de har aldrig ”tagit” för den svenska modellen är felimporterad, men det är inget jag vet säkert eftersom vi inte har träffats.

Nyligen såg jag nån podd med några självutnämnda men superpopulära medberoende-experter som hånade programmet pga dess syn på den högre makten av typen ”Idioterna tror att…”.

Vad de uppenbarligen inte förstår är att det tolfte steget leder till det de sista videorna beskriver, och dit når ingen som inte gjort ett riktigt tredje steg, och har de nu skrotat det… ja, då spricker allt. Kriminalvården bör lägga ner, och alla andra institutioner också, så kanske rörelsen kan hämta sig sen och börja agera som alla andra ute i världen?

Hjälpen ska t.ex. vara avgiftsfri – plötsligt uppstod en industri !!! – och de 5-12:or som deltar får ”betalt”, av den högre makten, se sista videorna. I den mån man tar upp ämnet pengar, eller annan hjälp till en själv, med en sjuk är det enbart för att testa om de nått, hur långt de har kvar, till sista pinnen – ömsesidig hjälp – på kurvan, se längst ner, högst upp till höger.

Klicka så blir den större

Jellinekkurvan
Ateljé Lugnet, Boden
Spread the love
Om Lena Holfve 10299 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.