IT-krigets förutsättningar, och de lurar sig själva, och skulle behöva plugga

Hagenbo fladdrar iväg till en ny portal, för han ska ha blivit censurerad på YouTube, och den nya plattformen lyder under samma lagar som alla andra.

Men, vi tänker oss nu att de stora har startat ett krig, och då är det slutligen Google som har makten därför att folk använder främst Google. De kan spärra av sökningar i ett nafs. Vill de inte visa en enda sökning på uttrycket ”Lena Holfve” så får du heller inga länkförslag var jag än befinner mig på Nätet.

Den nya portalen ägs av nån anonym i England, och i nuläget kan man väl tänka sig tanken att Mr X söker upp en massa folk, får dem att flytta, och sen stänger man ner hela den domänen. Det vet de inte, än.

Nu tror många, pga London Reals kupp, att You Tube har nån megacensur men oftast handlar det om lagbrott. Jag ser i princip ett nu. Hagenbo har fotat av en text i videon nedan, skriven av YouTube, som han inte äger. Det gör författaren till texten eller YouTube. De ska ta ner den av upphovsrättsliga skäl vilket de måste enl. lag.

Hagenbo lyder under EU – Rigas lagar, jag lyder under turkcypriotisk, så jag får t.ex. sno rätt mycket utifrån regeln ”fare use”. Hagenbo får inte sno alls, inte ens enligt fare use, och det är inte YouTube som bestämmer det utan svensk – EU:s lagstiftning.

Tas videon ner  lär Hagenbo, och 10 000 till, tro att den åkte ner för att han inte fick göra reklam för sin nya kanal.

Det är den värld de lever i nu; de är censurerade av IT-bolag, de förföljs, de får inte prata, osv. Mycket lite bäring rent generellt.

Kriminalitet ska alltid tas ner, vilken leverantör du än har, och jag gissar att QAnon åkt ner pga kopplingar mellan deras budskap och t.ex. skjutningar i USA, mordförsök på poliser, etc.

Sen ryktas det om att FB t.ex. inte tänker låta sig utnyttjas  i världshistoriens största fascistbygge, och vi får se längre fram hur det tar sig uttryck, men ska man producera måste man också sätta sig in i t.ex. upphovsrättslagar.

Om Lena Holfve 18242 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.