Investerat i fröer än?

Skärmavbild    kl

Skärmavbild    klLägg fröerna torrt i kylen, i en burk t.ex, och speciallamporna lär bli en bristvara snabbt.

Vi hade en läsare som skrev nyligen i en kommentar om sin odling på en tomt som normalt sett ger skörd. Inte ens dillen hade velat växa. Folk frågar sig om guldpriset kommer gå upp. Fröpriserna lär gå upp.

I vintras var det;  Chockhöjning av grönsakspriser på grund av odlingsproblem i södra Europa
Skärmavbild    klVi hade t.ex. ingen potatis på Cypern ett tag, aldrig hänt förr vad 90-åringarna minns, och steg två är att exporten ställs in helt, och man behåller det lilla som finns till sig själv. Så, snickra på din plan. Sverige har inga beredskapslager alls. Inte mycket till inhemsk produktion. Nej, de lär inte tala om varför skördarna är dåliga.

Brist höjer priset
Dåliga skördar, stort importberoende och svag krona är de viktigaste förklaringarna till de höjda grönsakspriserna.
Källa AB idag

De bästa fröfirmorna

 

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

1 kommentar

  1. Dill har inte kommit upp heller hos oss, blev gulaktig och små plantor. Där jag jobbar har folk tomatplantor som är upp till 2 meter långa fullt med gröna tomater. Hittills inte en röd p.g.a. att solen skiner sällan p.g.a. chemtrails slöjan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.