Intervju i Ibokhandeln

lenas

Många har frågat mig varför jag stökar som jag gör runt de ”utmattade” och det finns många skäl. Ett gigantiskt är att Socialstyrelsen har flaggat för att de som inte blir friska av psykofarmaka ska ha elchocker.

Det förefaller helt okänt i Sverige att det rör sig om inflammationer
Sociologin äger frågan; allt är socialt eller psykiskt. Mögel, parasiter, tungmetallsförgiftningar, virus, etc ”finns inte”.

Jag skriver just nu på den fjärde boken i en serie som ska bli totalt åtta böcker, och idag har jag läst den första boken som översatts till engelska. Den är nu ute på remiss, och en snabb läsare skrev idag; ”I have read the book. It was extremely interesting and a real eye opener!”

Ser bra ut, så här långt… nio kvar… bland annat indiska läkare.

Intervjun:
Författaren Lena Holfve gjorde succé på 80-talet med sina böcker, men gav upp det för ett lugnare liv. Men nu har hon åter tagit upp pennan för att hjälpa dem som lider av utmattning. I de tre hon hittills gett ut beskriver hon sin version av de ayurveda-metoder som lett till att hon själv blivit frisk.
– Jag hoppas att det kommer bli så många som friskförklarats att det inte går att ignorera oss.

lenakoncentreradVad är din personliga erfarenhet av utmattning och hjärndimma?
Jag insjuknade akut 2011-2012, och sa som många att ”jag har inte tid att vara sjuk” – och det höll jag på med tills jag en dag vaknade förlamad.
– Att drabbas av hjärndimma är att ha prao i demens. Jag kunde inte räkna, jag mindes inte barnens namn, om jag hade en bil… Jag arbetade med en indisk grafiker som sa åt mig att komma ner till Cochin i Kerala. Jag började undersöka det han berättat och bestämde mig för att ge det ett försök, och det var som att hamna på en annan planet.
– I Sverige hade jag blivit ordinerad att gå stavgång vilket lett till att jag låg utmattad i sängen i två dagar, i Indien sa de att jag bara skulle sitta ner och andas frisk luft. Jag vistades på sjukhuset i fem veckor, och att bli frisk var under tre år mitt enda arbete. Jag blev friskförklarad av mina indiska läkare den första maj 2016.
Läs mer  – Hela artikeln som pdf-fil

 

”Utmattning” ska ses som ett larm som går
Doktorns målsättning är att få ett slut på konsekvenserna som har sin rot i en inflammation i hjärnan. Den vi slår ner i kurs 1, eller via UMS första bok ”Utmattad – Bli fri från hjärndimma”.

Doktorn som uttalar sig nedan har följande utbildningar:

  • BA, Maryville College, Psychology
  • PhD, University of Tennessee, Experimental Health Psychology
  • Postdoc, Arizona State University, Pain Psychology
  • Postdoc, Stanford University, Pain Neuropharmacology

Dr. Jarred Younger: Cutting Edge Research on CFS, Neuroinflammation, Pain, and Fatigue

I am very excited to interview Dr. Jarred Younger. He received his PhD in Experimental Psychophysiology at the University of Tennessee-Knoxville. He completed his post-doctoral fellowship at Arizona State University and the Stanford University of Medicine, before taking an assistant professor position at Stanford.

In 2014, he joined the faculty at the University of Alabama-Birmingham. His goal is to end the chronic pain and fatigue caused by the inflammation in the brain. He is currently funded by the NIH, the Department of Defense, and several nonprofit agencies to develop techniques for diagnosing and treating neuroinflammation, pain, and fatigue.

Filmen kan fås med svensk textremsa.

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.