Ingen tar det på allvar

Video 2 beskriver allvaret, och själv har jag numera stängda fönster sen i morse, tar bara in luft via aircon som har ett superfilter, ventiler är stängda och skälet är enkelt; den giftiga röken från Etna hade anlänt Grekland igår och bör då komma in över norra Cypern som i morse. Så får det vara nu tills Etna har gett sig, och efter ett kraftigt regn, jag räknar dock med flera månader. Ingen större uppoffring.

Jag känner till 30 individer som är förgiftade efter vulkanutbrott, vi har en grupp för dem inom UMS, och det blev de för tio år sen då en vulkan smällde på Island. Sverige har ingen bot mer än möjligen lungtransplantation, lindring finns utomlands.

Sverige stängde sitt luftrum i nord, flyget fick vänta, men trots det förstod de inte faran, många av dem är från Umeåtrakten där nedfallet var som värst. Killen högst upp vet alltså inte vad han gör.

What are the symptoms of beryllium disease?
  • Difficulty breathing/shortness of breath.
  • Weakness.
  • Fatigue.
  • Loss of appetite.
  • Weight loss.
  • Joint pain.
  • Cough.
  • Fever.

 

Ingen tar det på allvar och absolut inte i USA…

Kanarieöarnas är aggressiv

Liksom övriga

What does Black smoke from a volcano mean?
Hydrothermal vents form at locations where seawater meets magma. A venting black smoker emits jets of particle-laden fluids. … “Black smokers” are chimneys formed from deposits of iron sulfide, which is black. “White smokers” are chimneys formed from deposits of barium, calcium, and silicon, which are white.

 

Spread the love
Om Lena Holfve 10149 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.