Fortfarande inga mängder i min kommun

firatI våras satte borgmästaren vår kommun blixtsnabbt i en egen karantän, och nu inför den andra vågen har han inte gjort det, men folket har det, vad jag kan höra och se.

Vi hade tydligen tio sjuka två mil från mig, känns rätt överkomligt… även om Covid är luftburet.

Vi har haft en sjuk i min kommun i denna vända, en i förra, vad jag har hört, och kommunen är rätt stor, duktig borgmästare.

En sjukling… som pressen intervjuar i ett

Men han är en jäkel på att lösa problem, och har 80% av rösterna bakom sig, inget parti, han är personvald för andra gången, dugligaste karlen i byn, kan man säga.

Natt mot måndag har vi lift off, och vi lär nog stiga ut i ett helt virusfritt TRNC, igen, precis som i våras då vi blev virusfria den 19 april, och det höll till nyår.

Denna gång fick vi nog upp lite virus från södra Cypern, som har en mess, och ser man siffrorna nedan ser det ut som om världen skulle behöva låna borgmästare Firat.

Men… vi lånar nog inte ut honom, han är djupt, djupt älskad, det ser man då han går runt och talar med folk i byn. Han ger alla mödrar en ros på Mors dag, även en till oss utlänningar, och den läggs på min trapp.

Mamma är Gud här.

Källa bilderna

Klicka på bilden så blir den större:

 

Spread the love
Om Lena Holfve 9226 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.