Idag är jag less

Årets julklapp till alla som är helt slut är ljudboken ”Utmattad”.

Jag har, som så ofta, blivit utskälld för att jag gör reklam. Jag kan inte alltid yttra mig, eftersom jag har skrivit böcker, och då anses jag göra reklam om jag öppnar munnen.

När jag var uppe i Sverige var det som vanligt drivor med reklamlappar i brevlådorna, i TV:n, överallt!

Vi saknar det helt på Cypern, och jag har kollat, och det lär finnas tre firmor som gör skyltar. Utanför varje butik eller krog finns nån form av skylt men brevlådor saknas helt, och reklam hittar jag på trappen en gång i månaden och det är närmsta krogens nya meny som ligger där. (Räkningar saknas också, varför brevlådor inte existerar, då det är ett kontantsamhälle. Du kan ha en postbox på torget.)

Hur når då folk ut?!?
Enkelt! Det fixar media! Öppnar du nått nytt kommer journalisterna springande och skriver om din nya butik, ditt äventyrsbad eller ditt nya hotell. NYHETER, kallas det för. Det kan inte ske i Sverige därför att man får inte göra ”reklam” för nya saker som nån innovatör har hittat på.

Varje dag får jag frågan:
– Hur kommer det sig att vi ligger ljusår efter resten av världen när det gäller sjukvård t.ex.?

Ja, vad kan det bero på?!?
Möjligen att media inte meddelar NYHETER…  så stora bolag vräker så kallad PR över oss:

3,5 miljarder kronor till tv-reklam varje år | SvD

40 miljarder kronor prislappen på reklam – DN.SE

Min svenska tandläkare påstod att bara inom hans gebit ligger Sverige 30 år efter resten av världen, och det hade jag lust att säga till dagens utskällare:
– Räkna med att Svensson får dras med löständer och implantat! Kommer ta hundra år innan den nya metoden med stamceller tar sig in!

Det blir ju konsekvensen om man skäller ut alla som presenterar en NYHET.

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Årets julklapp till minst en femtedel av svenskarna är boken ”Sömnlös” som e-bok.